≫ 

Iva i Renata uz špalir i sa belim ružama ispraćene na večni počinak: Neopisiva tuga u Erdutu

Dve najbolje i nerazdvojne drugarice sahranjene su jedna pored druge

  • 1

Neizreciva tuga i bol mogli su da se vide na svakom licu koje se našlo u najtužnijoj erdutskoj povorci ikada. Na poslednjem ispraćaju Ive Renate, dveju 14-godišnjakinja čiji je život naprasno prekinut četiri dana ranije kod Novske, niko nije mogao, niti je pokušavao da skrije emocije.

Uz neutešnu porodicu, rodbinu i prijatelje, od dveju najboljih drugarica oprostilo se mnoštvo ljudi, znanih i neznanih, koje u tome nije sprečila ni velika vrućina koja poslednjih dana "prži" slavonsku zemlju. Zemlju, koja je u utorak popodne u Erdutu bila natopljena suzama svih koji su došli na sahranu devojčica.

Njihove porodice ni u tom trenutku nisu htele da ih razdvoje. U dogovoru s Opštinom Erdut, koja je na sebe preuzela troškove i organizaciju pogreba, Iva i Renata sahranjene su na mesnom groblju jedna pored druge.

Na večni počinak ispratili su ih njihovi nastavnici, te kompletan kolektiv Osnovne škole Dalj, ali i školski prijatelji i kolege. Gotovo svi su bili odeveni u bele majice i u rukama su držali bele ruže. Načinili su za Ivu i Renatu špalir odavši im i na taj način počast, pokazavši pri tome i ponos što su s njima delili sve srećne i sve tužne trenutke tokom školovanja.

Od svojih učenica u ime škole i u svoje lično ime oprostio se direktor Marko Stanić, a pogrebu su prisustvovali i politički činovnici Opštine Erdut i Osječko-baranjske županije.

Od srede, pak, u Osnovnoj školi Dalj ponovno počinje redovna nastava koja će u ova tri dana do kraja školske godine praktično u potpunosti biti u znaku psihološke pomoći učenicima, nastavnicima, roditeljima...

Nesreća u Hrvatskoj Mesto na kom se dogodila nesreća; Foto: radiong.hr

Za psihološku pomoć pobrinuće se tim Ministarstva nauke, obrazovanja i sporta zadužen za krizne situacije.

POGINULE NA MESTU

Kamion "Marin Prometa" skretao je prema odmorištu, ali je iz nekog razloga izgubio kontrolu, pa je nekontrolisano upao na parking. U "pohodu" kamion je udario minibus, nekoliko automobila i dve devojčice koje su izašle iz autobusa... U naletu autobusa još su teško povređene dve žene iz minibusa.

"NISAM NI SLUTILA DA POSLEDNJI PUT GRLIM SVOJE DETE"

- Sama je spremala svoje stvari. Ma, pet puta je pakovala kofer pa ga raspakivala jer nije znala šta sve da nosi. Na kraju je Iva zezala da je spakovala stvari za mesec dana - kroz suze je pre nekoliko dana rekla Zorica Horvat (44) iz Erduta, mama 14-godišnje Renat.

- Radovala se tom školskom izletu. Nije trebalo da traje dugo, tri dana, ali njima je to puno značilo. Ujutro u pola 7 po nju je došla Ivina mama Ivana. Pozdravile smo se, izgrlile. Nisam ni slutila da je to zadnji put da grlim i vidim svoje dete - rekla je neutešna majka.

Dodala je da joj se ćerka bavila folklorom, a išla je i u mlade vatrogasce i to joj je bilo jako zabavno.

VIDEO: Stravičan udes na Ibarskoj magistrali

(Telegraf.rs/Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA