≫ 

Dušan i Boris će jahati do Crnog mora 35 dana: Savršen način da se izbegne gužva na granici (FOTO)

Do cilja imaju oko 1.300 kilometara

  • 4

Dušan Bućan (42) i Boris Veličan (37) iz Hrvatske i kobile Divna (15) i Zeka (8) mesecima se spremaju za petak i početak avanture - jahanje do Crnog mora. Okupiće se na zagrebačkom hipodromu, popeti na nasip uz Savu i krenuti na put od oko 1.300 kilometara. Imaće do tamo, procenjuju, 35 dana jahanja.

- Nekad su ljudi najnormalnije tako putovali, danas ispada kao avantura. Kad sam jednom pet dana jahao i bio na konju, znao sam kuda idem, ali nisam znao koga ću sresti - otkrio je Bućan.

Glumac zagrebačkog HNK i putopisac Veličan neće biti sami. U logistici će imati njih šestoricu, jer o svom putovanju planiraju da snime dokumentarnu seriju od četiri epizode po 50 minuta. Na ideju je došao Boris, a to je svojevrsno vraćanje usluge jer kad je pešačio od Zagreba do Sahare, Bućan je s njim išao preko Velebita. Nije baš bio oduševljen hodanjem, voli jahati...

- Biće sjajno, malo jašemo, a onda napravimo kamp, podignemo šator i uživanje u prirodi - rekao je Dušan.

VIDEO: Da li ovaj konj galopira po vodi?

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ns

    12. jun 2019 | 18:51

    Srećno.

  • boki DRIVUŠA

    12. jun 2019 | 23:13

    Avantura je samo za odabrane i odvažne a vi ste jedi od tih koji pripadaju našoj grupi (posebni) kojima nemora sve biti servirano na tacni

  • dzej

    13. jun 2019 | 09:22

    Sretno! Pa svratite u Zaječar ili Kavalo na borskom jezeru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA