Mladić koji je tukao Srbe i vatrogasca na Braču je bio u zatvoru u Srbiji: Sada će biti suspendovan

On je takođe prošle godine u Beogradu završio u pritvoru jer je sa Torcidom učestvovao u incidentu na benzinskoj pumpi u Vrčinu

  • 5

Jedan od osumnjičenih napadača na sezonce i vatrogasca u Supetru je vatrogasac iz Pučišća Vili Martinić (22). Takođe, Martinić je prošle godine u Beogradu završio u pritvoru jer je sa Torcidom učestvovao u incidentu na benzinskoj pumpu u Vrčinu. Za njega se tada založio ministar uprave Lovro Kuščević, pomogavši mu da se javi porodici.

Martinić je danas u pritvoru zbog sumnje da je, zajedno sa 20-ak nasilnika, brutalno premlatio četvoro sezonskih radnika, a mešu njima i devojku. U napadu u Supetru teže je povređen supetarski vatrogasac (26) koji je sezonce štitio od mase.

Portal 24sata.hr saznaje kako je Martinić, osumnjičen za premlaćivanje bračkog vatrogasca takođe brački vatrogasac. Najmanje četiri godine je član Dobrovoljačkog vatrogasnog društva Pučišća.

Torcida, split Printskrin: Youtube/RTS Sajt - Zvanični kanal

To je potvrdio i jedan od komandira brigade Marko Mladinić.

- Istina je, član je DVD-a Pučišća četiri ili pet godina. Nije protiv njega pokrenut postupak posle incidenta u Srbiji - rekao je on.

Martinić će biti suspendovan.

- Tražili smo da dođe na razgovor, ali kako je priveden, nismo uspeli da ga održimo. Ako se dokaže krivica, najverovatnije će da dobije isključenje iz DVD. Ovo je tragično i žalosno, pogotovo što je digao ruku na vatrogasca. Mi u DVD-u nismo imali problema sa njim, ali kad je sa tim društvom, očito je drugi čovek. Momak je s nama ok, odradi svoj posao i bolje nego što treba, druga je priča - objasnio je on.

Pogledajte video: Ustaški simboli u srcu Šumadije: Hrvatski huligani demolirali srpsku pumpu

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • onaj ko voli...

    13. jun 2019 | 13:12

    Za kaznu što je ustaško biće isključen iz dobr. vatrogasnog društva ? Jadno i bedno.

  • Nesa

    13. jun 2019 | 13:00

    Znaci u Srbiji nije pokrenut postupak.Hrvati mogu,sta hoce da rade.A mi kad bi slucajno nesto uradili,odmah zatvor.Vece pravo ima Hrvat u Srbiji,nego sam Srbin.Bas divno.

  • 🇷🇸

    14. jun 2019 | 10:33

    Ovi nasi slepci ga nisu dobro odkinuli u zatvoru,nebih se on ovako ponasao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA