Ubica Mladen bio u bekstvu 4 meseca, krio se na istom mestu, a uhapšen je kad je pretio smrću Hrvatu

Džidić je služio 17-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva Crnogorca Branislava Obradovića

  • 0

Osuđeni ubica Mladen Džidić, koji je od 7. januara ove godine u begu, pa je za njim bila raspisana međunarodna crvena Interpolova poternica, uhapšen je pre nekoliko dana u Hrvatskoj, piše Dnevni avaz.

Džidića (45) su uhapsili policijski službenici u Sesvetama, gde se u protekla četiri meseca krio u jednom iznajmljenom stanu. O tome je zvanično obavešten i Interpol Sarajevo, a Džidiću je u Hrvatskoj, određen i pritvor, koji je na snazi do 19. avgusta.

Mladen Džidić Poternica Interpola, Foto: interpol.int

Uhapšen je pošto je otkriveno da je pretio smrću jednom državljaninu Hrvatske, zbog čega je i lociran u Sesvetama i lišen slobode. Džidić je inače tražen zbog teškog ubistva.

NIJE SE VRATIO U KPZ

Za njim je, podsećamo, Kantonalni sud u Mostaru raspisao poternicu, jer se nije vratio u Kazneno-popravni zavod u Mostaru, u kom je služio 17-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva Crnogorca Branislava Obradovića. Džidić je krajem maja 2010. pred Kantonalnim sudom u Mostaru zbog ubistva Obradovića, počinjenog 13. oktobra 2009. iz koristoljublja, osuđen na 20 godina zatvora.

DVOJNO DRŽAVLJANSTVO

Ali, zatvorska kazna mu je posle žalbe smanjena, a prvobitno je služio u Kazneno-popravnom zavodu Zenica. Među Mostarcima poznat pod nadimkom Džida, ovaj osuđenik poznat je i zbog više ekscesa u mostarskom zatvoru, pretnjama, tučama... Rođen je u Nemačkoj, u Vupertalu, a ima državljanstvo Hrvatske, Nemačke i BiH. Pitanje je hoće li ga Hrvatska i kada isporučiti BiH s obzirom na dvojno državljanstvo.

Interpol Nemačke pre nekoliko dana je obavestio Interpol u Sarajevu da je osoba sa podacima koji su navedeni za Džidića, locirana u ovoj državi. Ali, naknadno je utvrđeno da je reč o osobi koja ima isto ime i prezime i ne dovodi se u vezu sa ubistvom, zbog čega je Džidić i bio na poternici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA