≫ 

Crnogorski glumac sramno vređao Srbe: "Shvatite, drevna srpčad, da ste poreklom iz Crne Gore"

Vujović je na svom Fejsbuk profilu objavio skandalozan i šovinistički status

Zoran Vujović, glumac Crnogorskog narodnog pozorišta na svom Fejsbuk profilu osuo je najprizemniju paljbu na račun Srba, koje je uz psovke etiketirao kao izdajnike, poturice, smećare...

- Gledam ovo smeće iz Informera u studiju sa Vedranom Rudan bara bar - smešno… Laprda svekoliko o Velikoj Srbiji… Idiote ološki, shvati jednom da si smrda, veliko ništa, slušaj koliko široko žena razmišlja, je*o ti pas mater

- Na koncu i najuže, shvatite drevna srpčad da ste poreklom iz Crne Gore do jednoga je*enoga… Shvatite od Cetinja, Žabljaka Crnojevića, Duklje, obala Ribnice, da ste ponikli i posrnuli odavde, majku vam je*em otrovnu, izdajničku… Koji vaši hramovi majku vam je*em nenormalno do jednoga, idioti isfrustrirani

- Na šta je ličila kelija sv Vasilija Ostroškog, od nje ste hotel napravili majku vam je*em veliko ništavnu… Ne mogu u manastir Cetinjski od vas ući ništavila nijedna… Palili su Turci manastir Cetinjski neznalice, ali ga niko nikad preuzeo nije, sv Petar Cetinjski je kidao vama izrodi glave i noseve, otuda kidonosi i izdajice… Ne poturice…

- Turci su bili protivnici dostojni borbe, vaša borba smećari nijedni, adolescentni, zagorčava život svima na ovim prostorima godinama unazad…Pih, što meni izgleda bljutav, gadan, odvratan, beskoristan sav rad ovoga naroda koji je digao ruke od sebe… Da su nam večni dedovi, u grob se prevrću… ŽIVELI - napisao je Vujović.

Nakon mnogobrojnih osuda koje stižu sa svih strana, crnogorski glumac je obrisao skandaloznu objavu, tako da ona više nije vidljiva na njegovom Fejsbuk profilu.

zoran vujović, glumac, srbi, pljuvanje Prinstscreen: Facebook/Zoran Vujovic

PRAVA CRNA GORA TRAŽI DA GA PROCESUIRAJU I OTPUSTE

Nakon niza primitivnih uvreda i psovki na račun sprskog naroda, opoziciona stranka Prava Crna Gora traži da Vujović bude proceusiran za govor mržnje i da bude otpušen iz tog pozorišta, ocenivši da njegovi navodi predstavljaju izliv klasičnog fašizma, rasizma i "povampirenja najgore međubratske mržnje" od strane čoveka kojeg, kako podseća, finansiraju svi građani Crne Gore, "pa i Srbi kojima psuje majku i najbrutalnije vređa".

Ta stranka je pozvala tužilaštvo hitno reaguje na ovaj govor mržnje i ispita i procesuira glumca Zorana Vujovića, jer ukoliko se to ne desi, to će kako upozorava značiti da ova retorika ima pečat zvanične Crne Gore.

Takođe je pozvala i čelnike Crnogorskog narodnog pozorišta, državne institucije kulture, da hitno pokrenu disciplinski postupak protiv Vujovića i prekinu njegov angažman u tom pozorištu, jer bi, kako ističe, nakon ovakvih fašističkih ispada njegov dalji ostanak u ovoj instituciji značilo da i ta institucija ima isti stav.

Dok se to ne desi, dok glumac Vujović ne prekine angažman u instituciji koju finansiraju građani Crne Gore, pa i Srbi, Prava Crna Gora pozvala je sve Srbe i sve civilizovane ljude koji dolaze u pozorište, da bojkotuju Crnogorsko narodno pozorište.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija26

    20. jun 2019 | 12:59

    Da,verovatno od vas 500 000, nastane nas 8 000 000, znate samo da se busate u grudi i glumite virtualne junake.Priznavanjem Kosova i uvlacenjem hrvatima dovoljno ste pokazali.Da se ja pitam,sve do jednog bi proterao iz Beograda( jer vas drugi gradovi ne zanimaju), pa studirajte u Pristini,Zagrebu...

  • Joni

    20. jun 2019 | 12:26

    Ne majmune mi smo SRBI i imamo svoju crku i veru .A vi niti crkve niti vere braca su vam siptari vi niste narod vi ste STOKA!

  • Dora

    20. jun 2019 | 12:49

    Siptari Ti usli u dvoriste i da Bog nikada ne izasli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA