• 11

Upozorenje za turiste: More je zagađeno na ovoj hrvatskoj plaži, izbegavajte je da se ne razbolite

O zagađenju je obaveštena Inspekcija zaštite okoline i ostale nadležne inspekcije

  • 11

Dubrovačko-neretvanska županija upozorila je danas javnost da je na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj došlo do kratkotrajnog zagađenja mora fekalijama, zbog čega se ne preporučuje kupanje.

Kako prenosi portal "Index.hr", iz županije su naveli da je prema obaveštenju Zavoda za javno zdravstvo utvrđeno da rezultati analize mora za kupanje na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj, uzorkovanog 26. juna, prelaze granične vrednosti za mikrobiološki parametar Ešerihija koli.

Oni su dodali da će se, u skladu sa Uredbom o kvalitetu mora za kupanje, uzimanje uzoraka mora ponavljati do prestanka zagađenja, a da je o zagađenju obaveštena Inspekcija zaštite okoline i ostale nadležne inspekcije.

S obzirom na to da uzorci mora na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj, zbog zagađenja fekalnog porekla, ne udovoljavaju uslovima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obaveštenja, napominju iz Dubrovačko-neretvanske županije.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гидри

    Каква привилегија, купати се у племенитим, Сребрним фекалијама...

  • Косингас

    Јадан је и бедан сваки Србин који иде у Хрватску на море.

  • xxx

    Pusti more,tamo je u vazduhu zatrovano

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima