≫ 

Nagrađen vatrogasac koji je branio Srbe od napada hrvatskih huligana na Braču

Na obeležavanju dana grada Supetra, vatrogasac Domančić dobio je nagradu za herojski čin

  • 27

Vatrogasac Tomislav Domančić koji se pre tri nedelje u Supetru suprotstavio napadačima na sezonske radnike i pritom sa slomljenim nosom završio u bolnici, dobio je zahvalnicu Grada Supetra čiji građani i prijatelji obeležavaju Dan grada​.

U napadu 10. juna na pet sezonaca srpske nacionalnosti, od 21 do 26 godina starosti, učestvovalo je više osoba koje su uzvikivale i "gde su Srbi".

Tada je teže povređen supetarski vatrogasac, koji je sezonce štitio od razularene mase, dok su devojka iz Varaždina i preostala trojica mladića zadobili lake povrede.

Zbog tog napada uhapšeno je više osoba, a gradonačelnica Supetra Ivana Marković odmah je osudila napad istakavši  da je "svaki čin nasilja, ikada, igde i prema bilo kome neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer neko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom".

Napad je osudio i predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruja

    30. jun 2019 | 07:21

    Vecina Hrvata su pravi i dobri ljudi

  • Jaca gr.

    30. jun 2019 | 11:25

    Huligana ima svuda na svetu.Moja cerka godinama obilazi Hrvatsku-Dalmaciju,trenutno je u Istri,posecuje Zagreb,Zagorje...Zovu je prijatelji Splicani svake godine da ide u Split,tj.Brač, čak je prisustvovala svadbi i krštenju bebe na Braču pre 2.god.Mogu reci da ima i losih Srba, nisu svi zlato.Hvala vatrogascu, naravno, trebamo ga ugostiti u Beogradu! Pozdrav prelepom Braču!!😘😍🤩❤

  • Sale 1969

    29. jun 2019 | 23:33

    Njega treba pozvati u Beograd i nagraditi jer je decko pokazao da je covek a ne zver.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA