Sam pisao uvredljive poruke na svojoj imovini u Gornjem Vakufu, pa to prijavio policiji

Policija je saznala da je u pitanju lažno prijavljivanje

  • 16
Amela Pokvić, uvredljive poruke Foto: Facebook/Amela Pokvić

Policija Bosne i Hercegovine otkrila je da je uvredljive grafite protiv bošnjačkog stanovništva u Gornjem Vakufu na svojoj imovini napisala ista osoba koja je prijavila to delo, prenosi Radio Sarajevo.

- Policijski službenici su radeći na otkrivanju izvršilaca prijavljenog krivičnog dela - izazivanje narodne, rasne i verske mržnje, razdora ili netrpeljivosti - došli do saznanja da je u pitanju lažno prijavljivanje u vezi sa navedenim krivičnim delom - navedeno je u saopštenju.

Policija je precizirala da je došla do materijalnih dokaza kao i priznanja oštećenog A.P. (32) da je počinio radnje koje su okarakterisane kao delo "izazivanje narodne, rasne i verske mržnje, razdora ili netrpeljivosti".

- Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnet izveštaj o počinjenom krivičnom delu - dodaje se u saopštenju.

U noći između 4. i 5. avgusta na nekoliko vozila, fasadama kuća i u dvorištima bošnjačkog stanovništva u Gornjem Vakufu ispisani su uvredljivi grafite i preteće poruke.

Na fotografijama sa mesta događaja mogle su se videti poruke kao što su "Nož, žica, Srebrenica", "Balije", "Neće ostati balija", "Biće još Srebrenica", kao i kukasti krst.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • niko

    9. avgust 2019 | 13:06

    Izvinite da uporedbi ovo mi dodje kao Merkale sami pobili svoje pa optuzili Srbe.

  • 534

    9. avgust 2019 | 12:17

    Mali mu auto pa nije mogao da napiše lepo. Nije ni čudo što pričaju vicece o Hasi i Muji. IQ im je ko sobna temperatura.

  • Jeretik

    9. avgust 2019 | 15:12

    Pa i Srebrenicu su sami "napisali".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA