• 12

Pronašla mužu u telefonu izazovne slike ljubavnice: Sevali udarci i letela odeća, ovako su kažnjeni

Supružnici su dodatno kažnjeni za porodično nasilje jer su se sukobili pred maloletnom decom

  • 12

U porodičnoj kući bračnog para iz Splita sinoć se odigrala prava drama, nakon što je supruga (39) u mobilnom telefonu svog supruga (47) pronašla izazovne fotografije žene za koju se ispostavilo da mu je ljubavnica.

Kako piše Slobodna Dalmacija, do svađe među supružnicima je došlo kada je žena uzela mobilni svog muža i počela da pretražuje fotografije i brojeve telefona.

U jednom trenutku je videla slike i broj ženske osobe za koju je i ranije sumnjala da je suprugova ljubavnica. U tom trenutku je burno odreagovala i počela da viče na muža, vređa ga i baca mu odeću po stanu.

Nakon započete svađe, muž je svoju suprugu uhvatio za kosu, vikao, odgurnuo je na pod i prošao pored nje, a onda i udario nogom u telo kada je krenuo da izađe iz stana, navela je splitska policija.

S obzirom na to da se sve odvijalo ispred maloletne djece, supružnici su prijavljeni ne samo zbog nasilja u porodici, već i jer su izložili decu stresu da gledaju i slušaju sukob roditelja.

Tokom postupka na Prekršajnom sudu u Splitu oboje su saslušani.

- Nije tačno da sam počinila porodično nasilje nad mužem i bacala mu odeću po stanu. Samo sam gurnula odeću koju je stavio kraj vrata. Istina je da sam mu rekla: "Majmune jedan, gubi mi se s očiju!". To je i zaslužio jer sam mu u telefonu našla slike ljubavnice. Priznao je da je ima. Deca jesu bila tu i tačno je da me je uhvatio za kosu i gurnuo na ormar - navela je žena.

Ona je objasnila da su s ormara po njoj i jednom detetu pale fotografije nakon čega je od udarca u nameštaj pala na pod.

- Tada me udario nogom u predelu glave. Tada je došao jedan član porodice koji živi u istoj kući i odveo je decu sa sobom. Onda sam zvala policiju sa svog telefona i oni su odmah došli. Policija me je pitala imam li povrede i hoću li da idem u Hitnu pomoć. Rekla sam da ne želim da idem u bolnicu, ali i da imam modricu od dana pre kada me je muž gađao stolicom. Odveli su nas u policijsku stanicu gde smo i prenoćili. Ujutro smo privedeni na prekršajni sud - ispričala je 39-godišnja supruga.

DRUGA VERZIJA

Muž je imao svoju verziju priče.

- Uglavnom je sve tačno, samo bih malo izmenio tok događaja. Istina je da je prvo došlo do verbalnog sukoba zbog nekih fotografija koje je ona pregledavala na mom telefonu. Tada sam rekao da ja više tu ne mogu da živim, spremio sam svoje stvari i stavio ih na komodu kako bih otišao. Onda je ona te stvari razbacivala, ja sam ih vraćao i tako nekoliko puta. Nije mi dala da odem, vikala je i vređala me. U afektu sam je uhvatio za kosu i gurnuo na komodu od čega je ona pala na pod i neka slika je pala na nju. Tada sam je uhvatio za rame i odgurnuo s vrata da mogu da ih otvorim i izađem. Nisam je udario. Svađamo se intenzivno već nekoliko meseci, ona je zatražila razvod pa povukla zahtev, a nedavno sam ga ja zatražio. Žao mi je zbog svega, ali molim sud da uzme u obzir to da me je ona pre toga izvređala - rekao je 47-godišnji suprug.

Policajci su posvedočili da su nakon intervencije našli razbacanu odeću po stanu. Prema Zakonu, onaj ko u prisustvu deteta počini nasilje u porodici, može da se kazniti za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od najmanje 6.000 kuna (oko 95.000 dinara) ili kaznom zatvora u trajanju od najmanje 30 dana.

Sudija je zbog okolnosti išao ispod minimuma kazni. Suprugu je kaznio sa 1.000 kuna (oko 16.000 dinara), a muža dvostruko više. Od kazni im je odbijeno po 600 kuna (oko 9.500 dinara) za dva dana koja su proveli u pritvoru u policiji i nakon privođenja na sudu dok su bili uhapšeni. Tako je njoj ostalo da plati 600, a njemu 1.400 kuna.

Ako u roku od mesec dana uplate samo dve trećine iznosa svaki, smatraće se da su kazne podmirene u celosti.

Takođe im je izrečena mera zabrane približavanja jedno drugome.

(Telegraf.rs/Slobodna Dalmacija)

Komentari

  • Teraj dalje

    Nije život jedna žena...

  • 😱

    Samo ovi što su nevini ko Luna Đo ne razumeju komentar, hahaha.

  • Jelena

    Bože ljudi, šta vam nije jasno? Lepo čovek napisao sve...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima