Plaćali 11.900 evra nedeljno da budu na brodu, a pre nego što su uplovili na Hvar - počeo je horor

Italijanski turisti otrovali su se u utorak usled curenja ugljen-monoksida iz broda

  • 0
Atlantia Cruising Foto: atlantia-cruising.com/

Jedrenjak "Atlantia" u kojem je preminuo italijanski menadžer Euđenio Vinci (57) na Hvaru je u vlasništvu preduzeća "Navis", potvrdilo je Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture. Iznajmljivanje broda na nedelju dana iznosi 11.900 evra.

Iz Registra pomorskih brodova vidi se da je jedrenjak "Atlantia" izgrađen 1992. godine u Turskoj. Kako se vidi na službenim stranicama preduzeća, brod je renoviran 2009. i 2015. godine. "Atlantia" je duga 21 metar, a široka 6,4 metra. Trup broda je od drveta, a pogonska mašina je četvorotaktni dizel.

Atlantia Cruising Foto: atlantia-cruising.com/

"Atlantia" je jedrenjak za grupe do 11 osoba koji ima klimatizovan salon, trpezariju i kuhinju. Na brodu su četiri duple i jedna trokrevetna kabina s kupatilom i klima-uređajem.

Atlantia Cruising Foto: atlantia-cruising.com/

Glavna paluba je u tikovini, a ima opremu za morske aktivnosti: kanu, opremu za ronjenje i ribolov, dasku za jedrenje. Na stranici piše kako posada govori engleski i hrvatski, a sastoji se od kapetana, mornara i kuvara koji priprema najbolja jela hrvatske i mediteranske kuhinje.

Atlantia Cruising Foto: atlantia-cruising.com/

Nedeljni najam u sezoni iznosi 11.900 evra, a izvan sezone oko 10.000 evra.

Da podsetimo, petoro ljudi je prevezeno u splitsku bolnicu nakon što im je pozlilo na brodu, dok je italijanski menadžer Euđenio Vinci preminuoTroje odraslih je stabilno, ali brat (5) i sestra (14) su u kritičnom stanju.

Atlantia Cruising Foto: atlantia-cruising.com/

Italijanski turisti otrovali su se u utorak usled curenja ugljen-monoksida iz broda.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA