• 16

Vlado Georgiev: Ko god da je ''Tamo daleko'' povezao sa mržnjom treba da propadne u zemlju od stida

Ministarstvo kulture Crne Gore najavilo je krivične prijave protiv organizatora i učesnika humanitarnog koncerta

  • 16

Najavu da će Ministarstvo kulture Crne Gore tužiti Vlada Georgieva zbog "negiranja crnogorskog identiteta" i nacionalizma izazvala je pažnju javnosti, a pevač kaže da je pisati i najavljivati krivične prijave protiv organizatora humanitarnog događaja zbog srpskih zastava poruka da Srbi nisu dobrodošli. 

- Optužuju Srbe za svoje poreklo i lozu. Nikad nisam čuo da se bilo ko pobunio kad se na feštama u Boki razvije hrvatska zastava. Meni to nikad nije zasmetalo. Ko god da je ''Tamo daleko'' povezao sa mržnjom treba da propadne u zemlju od stida, a odatle zatim da potraži ozbiljnu lekarsku pomoć. Ja sam rođeni Novljanin i Crnu Goru volim kao jedno od moja dva oka u glavi. Gospodo, prestanite da vređate. Zaustavite se kad osetite da će imalo mržnje izaći iz vas - rekao je Georgiev, preneo je crnogorski portal FOS media.

Krivične prijave koje je Ministarstvo kulture Crne Gore najavilo protiv organizatora i učesnika humanitarnog koncerta “Za naše Kosovo i Metohiju” održanog u utorak u Herceg Novom u okviru tradicionalne manifestacije “Trg od ćirilice” stavljaju na teret učesnicima i organizatorima kršenje niza članova - isticanje simbola drugih država, skrnavljenje državne himne i isticanje političkih i nacionalističkih poruka.

Vlast u Crnoj Gori pogodilo je javno isticanje srpske zastave i repertoar srpskih pesama.

Repertoarom su dominirale pesme posvećene Kosovu - Ivana Žigon i “Kosovsko božuri” izveli su numeru “Vidovdan”, Danica Crnogorčević pesmu “Sini jako sunce sa Kosova”, a grupa 357 odu “Hriste Bože”.

Inače, ova humanitarna manifestacija u Herceg Novom izazvao je oštru polemiku vladajuće DPS i opozicionih Prave Crne Gore i Demokratskog fronta, dok je Ministarstvo kulture najavilo prijavu protiv organizatora zbog, kako su naveli, isticanja simbola drugih država, skrnavljenja zvanične himne i političkih i nacionalističkih poruka.

I dok iz opštinskog odbora DPS-a u Herceg Novom navode da je reč o političkom skupu posle kojeg je Srbija "sve dalje i dalje", iz Prave Crne Gore ih pitaju kome je namenjena ta poruka i sa kim se obračunava "lokalna kvazielita vladajuće stranke".

Iz Demokratskog fronta poručuju da je reakcija DPS izraz besa i nemoći jer nisu uspeli da "slome tradicionalnu Crnu Goru", kao i da im posebno smeta pominjanje srpskog naroda na KiM jer je, kako navode, DPS jedna od posluga velikoalbanske politike.

Manifestacija "Trg od ćirilice" održana je na Kanli kuli u Herceg Novom u organizaciji humanitarne organizacije "Delije".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Nema imena

    Ma on ne bi ni otisao da peva kad zna kakva je situacija. Vec ga udarili po dzepu Milogorci, pa onda kaze, a sta ovde radi seta sa izdajnicima svoga naroda!

  • Aca

    Dobro si im rekao kakvi crnogorci postoje samo srbi iz crne gore a ne crmogorci!!!

  • Little sweet girl

    Vlado, ne samo da si vanserijski pevač i muzičar, nego i pametan i dostojanstven čovek sa nepokolebljivim stavom.Svaka čast i poštovanje, svaka rečenica je na mestu , oštro i beskompromisno si odgovorio na ovu besmislenu histeriju što vlada već dva dana.Sve najlepše u životu i radu!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima