• 28

Vozio sa 1,97 promila alkohola u krvi, a ni vozački nije položio: Da li su strože kazne rešenje?

Mogu li se zatvorom sprečiti recidivisti za volanom?

  • 28

U krvi je imao 1,97 promila alkohola, vozački ispit nije položio, ali zabranu za upravljanje vozilima je već uspeo da dobije. Takvog je 24-godišnjaka juče zaustavila policija u Gračacu.

- Radi se o recidivistu, koji je poslednje kažnjavanje za isto krivično delo imao u maju 2019. godine. Za svako delo mu je izrečeno 30 dana zatvora, ukupno 90. Trenutno se nalazi u zatvoru u Gospiću, gde je zadržan po izricanju presude - rekla je Dubravka Rukavina, predsednica Opštinskog suda u Gospiću.

Odmah je priveden, a po ubrzanom postupku i osuđen. Osim zatvorske kazne, automobilom neće moći da upravlja još dve godine, čak i ako u međuvremenu položi vozački ispit.

Takva kazna izrečena je zahvaljujući novom Zakonu o sigurnosti na putevima. Podsetimo, samo u prvih osam meseci ove godine na hrvatskim putevima poginule su 164 osobe. Manje nego prethodnih godina, ali i dalje - previše.

Postavlja se pitanje – mogu li se zatvorom sprečiti recidivisti za volanom? Policija kaže - može, a psiholozi - teško.

Šta vi mislite, napišite nam u komentarima. 

(Telegraf.rs/Dnevnik.hr)

Komentari

  • Ljubo

    Mesto alkoholom isprati mozak u jamskom kopu do tri godine.Tako isto za narkose ....NE ZA POLITICKE,OSIM FASISTA.

  • Pfc

    Nazalost debila ce uvek biti ma kakve kazne bile. A i nasa policija je debilna do bola, mene su pre dva dana kaznili jer sam vozio u sred noci na delu puta gde su dve trake 58 a ogranicenje je 50 ( ok poshtujem ) ali juce na autoputu me iseko majmun koji se ukljuvivao na isti odjednom 10 vozila koci jedva smo ostali zivi i to sve ispred policiskog auta a oni ni da mrdnu. Svaki ostali komentar je suvisan

  • Dare

    Dzabe se lozite,u cilju im je samo punjenje budzeta a bezbednost ih uopste nezanima...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima