Vozio sa 1,97 promila alkohola u krvi, a ni vozački nije položio: Da li su strože kazne rešenje?

Mogu li se zatvorom sprečiti recidivisti za volanom?

  • 28

U krvi je imao 1,97 promila alkohola, vozački ispit nije položio, ali zabranu za upravljanje vozilima je već uspeo da dobije. Takvog je 24-godišnjaka juče zaustavila policija u Gračacu.

- Radi se o recidivistu, koji je poslednje kažnjavanje za isto krivično delo imao u maju 2019. godine. Za svako delo mu je izrečeno 30 dana zatvora, ukupno 90. Trenutno se nalazi u zatvoru u Gospiću, gde je zadržan po izricanju presude - rekla je Dubravka Rukavina, predsednica Opštinskog suda u Gospiću.

Odmah je priveden, a po ubrzanom postupku i osuđen. Osim zatvorske kazne, automobilom neće moći da upravlja još dve godine, čak i ako u međuvremenu položi vozački ispit.

Takva kazna izrečena je zahvaljujući novom Zakonu o sigurnosti na putevima. Podsetimo, samo u prvih osam meseci ove godine na hrvatskim putevima poginule su 164 osobe. Manje nego prethodnih godina, ali i dalje - previše.

Postavlja se pitanje – mogu li se zatvorom sprečiti recidivisti za volanom? Policija kaže - može, a psiholozi - teško.

Šta vi mislite, napišite nam u komentarima. 

(Telegraf.rs/Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pfc

    17. avgust 2019 | 10:55

    Nazalost debila ce uvek biti ma kakve kazne bile. A i nasa policija je debilna do bola, mene su pre dva dana kaznili jer sam vozio u sred noci na delu puta gde su dve trake 58 a ogranicenje je 50 ( ok poshtujem ) ali juce na autoputu me iseko majmun koji se ukljuvivao na isti odjednom 10 vozila koci jedva smo ostali zivi i to sve ispred policiskog auta a oni ni da mrdnu. Svaki ostali komentar je suvisan

  • AnanaS

    17. avgust 2019 | 07:43

    Mislim da nas ne zanima šta se u hrvatskoj dešava. Mnogo me više zanima situacija u Gvineji Bisao, Bangladešu i Tanzaniji. O tome vi nama pišite.

  • Šbb

    17. avgust 2019 | 08:31

    Doživotna zabrana polaganja, hvala Bogu da nije ubio nekoga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA