• 6

Suspendovana sekretarka hrvatske ambasade zbog ovih rasističkih statusa na Fejbuku

Ona kaže da jedino "bela Evropa - čista Evropa"

  • 6

Prva sekretarka hrvatske ambasade u Berlinu Elizabeta Mađarević, oko koje je izbio skandal zbog njenih rasističkih i ksenofobnih objava na Fejsbuku, suspendovana je i povučena iz ambasade u Berlinu, javio je "Jutarnji list".

Kako se navodi, inspekcija hrvatskog Ministarstva spoljnih i evropskih poslova predložila je da joj se izrekne najteža disciplinska mera, a to je otkaz, zato što je objavljivala rasisticke i ksenofobne sadržaje na Fejsbuku i komentarisala poteze nemačke kancelarke Angele Merkel.

Ranije danas hrvatski mediji su objavili da bi Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova trebalo tokom dana da se izjasni o slučaju diplomate na službi u Berlinu Elizabete Mađarević posle niza rasističkih i ksenofobnih izjava koje je ona objavljivala na svom Fejsbuk profilu. 

Da podsetimo, Elizabeta Mađarević, prva sekretarka hrvatske ambasade u Berlinu preko društvenih mreža širila je skandalozne rasističke, ksenofobne i homofobne stavove. Između ostalog napisala je kako je "bela Evropa - čista Evropa".

Diplomatkinja, koja kako pišu hrvatski mediji, godinama širi skandalozne stavove, u Berlin je na mesto sekretarke stigla tokom mandata Gordana Grlića Radmana, trenurnog ministra spoljnih i evropskih poslova.

Čista i autentična Evropa. Samo beli Evropljani, kako je bilo pre samo 30 godina u celoj Evropi. Ovo bi trebalo da bude dobra reklama za odmor. Neko bi pomislio da to više nije moguće, ali na sreću jeste - jedan je od šokantnih postova na njenom Fejsbuku.

Osim što je pisala o beloj i čistoj Evropi, Elizabeta Mađarić širila je i anti-LGBT propagandu. U jednom postu u vezi sa LGBT populacijom piđe da je "moguće ozdraviti i osloboditi se tih psiholoških poremećaja". Uz to deli i linkove sa stranica u kojima piše kako je pedofilija povezana sa homoseksualizmom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Teslina naslednica

    Kada se NATO vrati kuci i prestane da razara tudje zemlje, resice se i problem izbeglica iz arapskih zemalja, ne mozete problem komentarisati tako sto cete krenuti od posledica, treba pricati o uzrocima!

  • Lord

    Zena je potpuno u pravu...!!!

  • Brana

    Pravda za Elizabetu!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima