• 9

Plenković u strahu od pada Vlade: Angažuje sve policijske resurse zbog napada na Srbe

Do promene Plenkovićevog stava o ovim napadima došlo je nakon što je predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), Milorad Pupovac, novinarima ranije danas kao glavnog krivca označio “klimu u hrvatskom društvu”

  • 9

Dan nakon što je hrvatski premijer Andrej Plenković za napad Srba na teritoriji Knina rekao da je to “delo pojedinca, a ne klima u društvu”, naložio je da se svi policijski resursi angažuju da se počinioci tih napada otkriju.

- Želimo da se svi resursi policije angažuju i da se otkriju svi počinioci - rekao je Plenković tokom posete Vrbovskom, prenela je zagrebačka N1 tv.

Do promene Plenkovićevog stava o ovim napadima došlo je nakon što je predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), Milorad Pupovac, novinarima ranije danas kao glavnog krivca označio “klimu u hrvatskom društvu”.

Pupovac, čija stranka podržava Plenkovićevu vladu, je govoreći novinarima o napadima na Srbe kod Knina, rekao da nije zadovoljan statusom srpske manjine u Hrvatskoj i najavio da će se tim povodom obratiti međunarodnim institucijama.

Biskupija, Knin, napad

Kafić u kom se dogodio napad na Srbe/ Foto: Feral.news

Podsetivši da su vlada i on "momentalno osudili incidente", Plenković je rekao:

- Moramo delovati kao samopuzdan narod koji ceni postojanje manjina i štiti njihova prava. Želimo da se svi resursi policije angažuju i da se otkriju svi počinioci. Treba sve preduzeti da se oni otkriju, kazne i sankcionišu… - , rekao je Plenković.

Najavio je da će nakon njegovog jutrošnjeg sastanka s ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem i šefom hrvatske tajne službe (SOA) u Knin otići direktor policije Nikola Milina.

Rekao je i da na takva (ne)dela treba da reaguju institucije koje su za to zadužene

- Vrlo decidirano odlučno i jasno sam osudio taj incident - kazao je Plenković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Bakonja

    Ima li Hrvatskoj i jedna normalna partija a da nije nacionalisticka i srbomrzacka? Ovi sto napadaju HDZ napadaju ga sa jos rigidnijih i ustaskijih pozicija.

  • NN

    Sta je limeni........

  • Zvele

    Za njihovu bolest nema leka tu nepomažu ni Bečki lekari.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima