• 2

Prva Parada ponosa u Sarajevu mogla bi da bude zabranjena? MUP otkrio zbog čega

Povodom prašine koja se podigla oko organizacije prvog prajda oglasio se i tamošnji ministar unutrašnjih poslova, Admir Katica

  • 2

Prva Parada ponosa u Sarajevu, najavljena za 8. septembar, mogla bi biti zabranjena, najavilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Županije Sarajevo u kojoj se vlast podelila oko održavanja tog skupa.

Pošto su tokom dana iz političke stranke Narod i pravda predsednika skupštine Županije Sarajeva Almedina Konakovića pozvali na otkazivanje parade, njihov ministar unutrašnjih poslova Admir Katica istakao je kako skup nije dobio odobrenje za održavanje, prenosi Klix.

- Neistinite su informacije da je izdata bilo kakva dozvola, s obzirom da dozvola nije predviđena prema zakonu o javnom okupljanju Županije Sarajevo - rekao je Katica.

Pojasnio je kako postoji mogućnost da policija na osnovu informacija kojima raspolaže donese odluku o zabrani održavanja tog skupa.

- Odluka se može doneti najkasnije 48 sati pre planiranog održavanja javnog skupa. Zakon predviđa da organizator skupa, ukoliko bude doneto rešenje o zabrani ima mogućnost da se žali ministru unutrašnjih poslova kao drugostepenom telu koji donosi odluku po tom pitanju - rekao je Katica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • KK

    BAKIRA U PRVI RED!!!!

  • Nikolas

    I SARAJLIJE MORAJU BITI PONOSNI AKO ZELR U EU!!! BRISEL TO ZAHTEVA!!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima