• 31

Svaki drugi Hrvat podržava ustaški pozdrav "Za dom spremni"

Svega 3 odsto ispitanih smatra da je taj pozdrav neprihvatljiv

  • 31

Velika anketa sprovedena u Hrvatskoj je pokazala da gotovo 48 odsto građana ne podržava presudu Visokog prekršajnog suda kojom se zabranjuje uzvikivanje "Za dom spremni" u pesmi "Čavoglave" Marka Perkovića Tompsona.

Među onima koji podržavaju "Za dom spremni" je 70 odsto članova HDZ-a, a među onima koji smatraju da bi ga trebalo zabraniti i u Tompsonovoj pesmi je isto toliko članova SDP-a.

Kada je reč o samom pozdravu "Za dom spremni" 28 odsto ispitanih u anketi smatra da taj ustaški pozdrav mora da ode u istoriju i da se Hrvatska okrene budućnosti, dok 19 odsto smatra da se pozdrav koristio u Domovinskom ratu.

Čak 11 odsto građana smatra da je reč o "starom hrvatskom pozdravu", a svega 3 odsto ispitanih smatra da je taj pozdrav neprihvatljiv, osim za iskazivanje pijeteta za žrtve HOS-a.

Zabrani ustaškog pokreta protivi se 45 odsto ispitanih, a svega 30 odsto se zalaže i odobrava zabranu.

VIDEO: Kako je "Oluja" promenila Knin?

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Komentari

  • miki

    Svaki podrzava

  • Kapisla

    Svaki drugi Hrvat misli da je njegov Tompson najveci ali činjenica je da je ipak svakoj drugoj Hrvatici najveci novčanik...konobarski.

  • KK

    "Bravar je svojevremeno na silu pokusao da neguje BRATSTVO I JEDINSTVO, i rezultat toga je 3% kao sto kazete.Svi oni u HR. cekaju da se pojavi neki novi poglavnik!!!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima