≫ 

Uhapšen Danel Rajković jer je vršio nuždu ispred džamije: Pretio je i na društvenim mrežama

Tereti se za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti

  • 14
Danel Rajković Facebook: Danel Rajkovic

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine u Gacku je, zbog izazivanja verske i nacionalne mržnje, uhapšen Danel Rajković koji je nedavno izvršio veliku nuždu na ulazu u Mehmed-aginu džamiju, piše "Klix.ba".

Rajković je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je za krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na području Gacka, locirali su, identifikovali i lišili slobode Danela Rajkovića.

- Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je tokom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža, upućivao ozbiljne, uvredljive i teške pretnje, usmerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH, te upućivao ozbiljne pretnje imamu džemata Bosanki Novi, prema kojem je upućivao pretnje za život i bezbednost verskog službenika i članova njegove porodice - saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Rajković će tokom dana biti doveden i predat postupajućem tužiocu koji će ga ispitati i nakon toga doneti odluku o pokretanju predloga za određivanje mere pritvora, kao i daljim aktivnostima u predmetu.

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    24. septembar 2019 | 10:04

    PRAVOSLAVNE SVETINJE RUSE I PALE SIROM BALKANA I NIKOM NE ODGOVARAJU !!!!! JADNO ZAR NE!!!

  • Sanja

    24. septembar 2019 | 10:18

    Ja sam pravoslavna hrišćanska ,al ovo je jedno veliko dno katastrofa

  • Milica

    24. septembar 2019 | 09:56

    Ovo svuda treba saseci u korenu I kazniti.Ne moras da volis nekoga ali postuj.Pravoslavka ali svaki verski objekat je za postovavnje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA