• 14

Uhapšen Danel Rajković jer je vršio nuždu ispred džamije: Pretio je i na društvenim mrežama

Tereti se za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti

  • 14

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine u Gacku je, zbog izazivanja verske i nacionalne mržnje, uhapšen Danel Rajković koji je nedavno izvršio veliku nuždu na ulazu u Mehmed-aginu džamiju, piše "Klix.ba".

Rajković je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je za krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na području Gacka, locirali su, identifikovali i lišili slobode Danela Rajkovića.

- Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je tokom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža, upućivao ozbiljne, uvredljive i teške pretnje, usmerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH, te upućivao ozbiljne pretnje imamu džemata Bosanki Novi, prema kojem je upućivao pretnje za život i bezbednost verskog službenika i članova njegove porodice - saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Rajković će tokom dana biti doveden i predat postupajućem tužiocu koji će ga ispitati i nakon toga doneti odluku o pokretanju predloga za određivanje mere pritvora, kao i daljim aktivnostima u predmetu.

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Komentari

  • Rade

    Momak ima mentalnih problema i to zna svako u Gacku.I to je to.

  • Jova

    Obican kenj**or.

  • Ruza

    Bilo kako bilo nije to trebo raditi ruzno da ruznije nemoze biti netreba mrziti nikog

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima