• 4

Fatalna plavuša Ružica lažirala testament čoveka sa kojim je živela, prisvojila kuće, ferari i novac

Ružica Marijanović je posle smrti partnera Vinka Modrušana falsifikovala njegov testament i potpis kako bi nasledila svu njegovu imovinu

  • 4

Ružica Marijanović iz Slavonskog Broda, poznata i kao fatalna Slavonka, izgubila je još jednu bitku posle priče o falsifikovanju testamenata muškarca s kojim je živela.

Ružicu je još pre sedam godina tužila bivša supruga muškarca Vinka Modrušana zbog lažiranja testamenta, a sudija Kristina Zetović Urbanovski je tek 1. oktobra ove godine donela je nepravosnažnu presudu o ništavnosti.

Opštinski sud u Slavonskom Brodu je drugi koji je presudio protiv Marijanovićeve. Pre tri godine Opštinski sud u Požegi doneo je presudu da je testament falsifikovan, za šta su Ružica Marijanović i njeno dvoje pomagača osuđeni na kazne zatvora. Ona je osuđena na tri godine, a njeni saučesnici koji su lažno posvedočili da je to bila poslednja volja muškarca koji je umro na auto-putu Zagreb-Karlovac dok ga je Ružica vozila u Padovu.

Podsećamo, predsednik sudskog veća Damir Ronko potvrdio je presudom da je testament koji je priložila Ružica Marjanović iz Slavonskog Broda falsifikovan. Prvookrivljena Ružica Marijanović, osuđena je za krivično delo falsifikovanja isprave i krivično delo protiv imovine i prevare. Sud joj je izrekao kaznu zatvora od po jednu godinu i osam meseci za svako delo, odnosno jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine. Njeni saučesnici su proglašeni krivima zbog krivičnog dela pomaganja u falsifikovanju isprave i pomaganja u prevari.

Ruža Marijanović

Ružica Marijanović; Foto: Facebook

Sud je doneo i odluku da oštećeni Alen Modrušan, sina pokojnog Vinka Modrušana, ima prava na 1.280.856 kuna naknade, a Meri Sišul, bivša Modrušanova supruga, na 142.687 kuna (oko 170.000 evra), dok se kod oboje za ostali deo imovinsko-pravnog zahteva upućuje na parnični postupak.

Ružica Marijanović je posle smrti partnera Vinka Modrušana, s kojim nije provela dovoljno vremena da bi dobila status nevenčane supruge, falsifikovala njegov testament i potpis kako bi nasledila svu njegovu pokretnu i nepokretnu imovinu, kao i novac s više računa. U tome su joj kao svedoci pomogli drugookrivljeni i trećeokrivljena.

Na osnovu lažnog testamenta ona je prisvojila skoro 267.000 evra (dva miliona kuna), uključujući i novac životnog osiguranja koje je imao njen pokojni partner kod firme iz inostranstva.

Presuda kojom je njoj i njenim pomagačima dosuđena zatvorska kazna je još uvijek nepravosnažna jer su se svi okrivljeni žalili, pa je slučaj završio na drugostepenom sudu u Zagrebu, odakle je lani vraćen ponovo u Opštinski sud u Požegu na razmatranje sudiji Damiru Ronku.

(Telegraf.rs/24sata)

Komentari

  • Ja

    142000 kuna je oko 19000 €...

  • %%%%

    НЕ ЗНАМ! (покушај да упсмтиш). П.С. Свиђа ми се овј зарез, на крају реченице!

  • Milan

    Dobra matora

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima