• 9

Živojin komšiji smrskao kola bagerom zbog duga: "Dok ja gulim paštetu, on se bahati. Ne može!"

"Uvek ih vidim kako se goste mojim parama i sa ražnja čekaju vruću jagnjetinu i prasetinu, jer neće hladnu. A, ja crnčim i jedem suvu hranu", kaže ogorčeni bagerista

  • 9

Zbog duga od 1.200 maraka (600 evra) ili 20 metara drva u naturi, zarila se 11 puta teška kašika velikog bagera i, kao za opomenu, smrskala automobil dužnika, u centru Kulaša, nadomak Prnjavora.

Nesvakidašnji slučaj i video-klip koji je posredstvom portala "Prnjavor info" obišao je region sa objašnjenjem na koji originalni način to "u Bosni uteruju dugove".

Za volanom svog bagera našao se potražilac Živojin Kuzmanović Đedin, a vlasnik više od 20 godina starog slupanog "pežoa" je dužnik Vito Ćućić, njegov komšija iz kulaškog zaseoka Ćuće.

Živojin, za "Novosti" objašnjava da su ga ugrozili njegova dobrota i spremnost da svakome pomogne, a s druge strane sa njegovim novcem komocija i bahatost više od 50 dužnika! Mada je u centru Kulaša vlasnik kafića, uz spremnost da mnogima pomogne i učestvuje u raznim akcijama, on je u ovom na glasu banjskom lečilištu poznat i po predanom i gotovo danonoćnom radu na kamionu i bageru. Kaže, dok gotovo svakodnevno krivi kičmu za volanom i uglavnom "guli paštetu", mnogobrojni dužnici se i na njegove oči i za pozajmljene pare časte u obližnjoj kafani.

- Uvek ih vidim kako se goste mojim parama i sa ražnja čekaju vruću jagnjetinu i prasetinu, jer neće hladnu. A, ja crnčim i jedem suvu hranu. Mnogi od njih se još na društvenim mrežama hvale nekakvim humanitarnim aktivnostima, a ne vraćanje duga pravdaju od bolesti, nedostatka posla do toga da oni drugome pozajmljuju - priča Kuzmanović.

Međutim, kako kaže, većina dužnika ga po isteku roka za vraćanje duga, više i ne pozdravlja niti se javlja na telefon. Tu grešku, tog dana, napravio je i, između više od njih 50, pri ruci mu se našao dužnik Ćućić.

- Uočio sam ga iz kafića, kako izlazi iz automobila. Imao sam razumevanja da pošto ne može da vrati 1.200 KM, da mi najkasnije do avgusta naseče 20 metara drva. Međutim, bez drva uvukao me u hladne dane, a kada je video moj poziv, samo je isključio telefon. A, ja sam onda uključio bager - objasnio je svoj gest ojađeni Kuzmanović.

Opomena svim dužnicima

- Ovo je i opomena svim mojim dužnicima, da se ne igraju sa mojim strpljenjem i da, po dogovoru, izmire dugove. U suprotnom ih čeka još gore. Jer, zašto i ja ne bi bio bezobrazan prema njima, a samo da dođem do svoga - poručuje Kuzmanović.

Policija je, prema saopštenju iz banjalučke PU, izvršila uviđaj, a vlasnik smrskanog "pežoa" se izjasnio da ne želi pokretanje postupka protiv bageriste.

(Telegraf.rs/Novosti)

Komentari

  • penal za rad

    Koliko je posudio toliko je i vredeo ovaj krs od auta - neka ga je razbucao.! Po meni ovaj covek sto mu je auto razbijen prodade auto za 600 eur. Nije mi jasan da svima posuduje novac a onda se nervira. Nije ni on bas u vaservagu.

  • Sneza

    Covek apsolutno u pravu.

  • Milan

    Da si slupao neku zver od Auta nego ovo jad i beda od kola. E Bosanac samo ću reći

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima