≫ 

Arsen Dedić pokušao da ubije sina kad je saznao da ga supruga vara s njim. Nije reč o čuvenom pevaču

Maloletni mladić je tokom tokom svedočenja pokazivao strah od oca

  • 1
hrvatska policija pucnjava pištolj

Foto-ilustracija: Wikipedia/Niels Noordhoek, Printskrin: Facebook/24sata

Zbog pokušaja ubistva maloletnog sina i dovođenja u opasnost prolaznice koja je 30. decembra 2018. svedočila pucnjavi na jarunskoj pijaci, u ponedeljak je na Županijskom sudu u Zagrebu na jedinstvenu kaznu zatvora od 4,5 godine nepravosnažno osuđen 46-godišnji Arsen Dedić.

Zbog pokušaja ubistva osuđen je na tri godine, dok je za dovođenje u opasnost prolaznice osuđen na 10 meseci zatvora. Opozvana mu je i kazna zagrebačkog Opštinskog suda zbog kršenja uslovne kazne zatvora u trajanju od godinu dana, uz rok iskušenja od četiri godine, zbog prevare iz decembra 2017.

Sudija Maja Štampar Stipić istakla je u obrazloženju presude da je sudsko veće poverovalo iskazu osuđenikovog sina, dodavši da je oštećeni maloletnik tokom svedočenja pokazivao strah od oca.

- Verujem da vam je drago što niste ubili sina koji je izbegao smrt samo zato što je pravovremeno pobegao. Verujem da ste ljuti, povređeni i revoltirani onim što vam je napravio, ali svoju ljutnju ste morali rešiti na drugi način - poručila je sudija osuđenom koji je nakon izricanja presude vraćen u pritvor.

Prema optužnici, Dedić se posvađao sa sinom 30. decembra 2018., nakon što je saznao da je u vezi s njegovom vanbračnom suprugom.

Osuđeni je nazvao sina, pozvao ga u automobil i tokom svađe zapretio mu je pištoljem kazavši kako će ga ubiti. Sin mu je na vreme skrenuo ruku pa je ispaljeni metak probio zadnje staklo auta. Pištolj je tokom naguravanja još jednom opalio, ali sin je savladao oca i naterao ga da isprazni pištolj.

Sin je zatim pobegao, dok je otac je ponovo napunio pištolj i ispalio tri hica u blizini prolaznice, što je okarakterisano kao dovođenje u opasnost prolaznice.

Video: Užas u Kotežu: Pucao devojci u glavu, pa u sebe

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA