• 9

Bika Džerija (650 kg) danima jure: Uhvatili ga, on opet zbrisao. Vlasnik Petar rešio da ga poštedi

Vlasnik klanice rekao je kako će ga poštedeti smrti

  • 9

Bik Džeri koji danima beži po Dalmaciji, sinoć je opet izbegao hvatanje. Kako je potvrdio njegov vlasnik Petar Skejo, bika su sinoć uspeli staviti u obor, ali je Džeri odlučio pobeći dalje u brda.

- U pola noći su ga u zamku stavili, ali nisu ga fizički uhvatili. Ušao je u obor, ali je uspeo opet izmigoljiti i sad mu se opet gubi trag. Otišao je gore na sever u Rudinama. Pre je bežao zapadno, a sad je otišao gore, na više brdo - kaže Skejo.

Dodao je da će Džerija, kad je već tako uporan, poštedeti smrti.

- Zaslužio je da izbegne smrt pa ćemo ga verovatno poštedeti - rekao je Skejo.

Podsetimo, u petak je u popodnevnim satima u Kaštel Starom pobegao bik jer mu se "nije svideo" boravak u klaonici. Splitska policija je preko vikenda upozoravala građane koji ugledaju bika da se ne približavaju nego da odmah zovu policiju.

U subotu je i dalje trajala potraga, a znalo se jedino da je pobegao u smeru šume iznad naseljenog dela Rudina. U potragu je bila uključena policija, lovačko udruženje iz Kaštela i radnici veterinarske stanice.

Vlasnik klaonice: "Čista snaga je pobedila tehnologiju"

- Jednostavno ne znam kako se to dogodilo, očigledno je čista snaga pobedila tehnologiju - i sam je bio šokiran Petar Skejo, vlasnik klanice u Kaštel Starom.

Od Skeje se doznaje kako je jednostavno pobegao iz posebnog, najmodernijeg boksa u kojem se i pre njega držala stoka predviđena za klanje.

- Bik od 650 kilograma nema imena, samo veterinarsku markicu, ali nekako bi mu baš pristajao nadimak Džeri - kazao je Skejo te dodao kako životinja nije mislila mirno dočekati smrt.

Uspela se probiti iz boksa i u trku istrčati na slobodu!

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Komentari

  • ANTE BAN

    Pa- kad je već ispalo ovako kako je ispalo, i- ZASLUŽIO JE!

  • Domagoj

    Jerry sretno uz tebe sam , bjež lega što dalje moš TO SE ZOVE BORBENOST TO SE ZOVE VOLJA ZA ŽIVOTOM

  • 🐗🐗

    Ubite Govedo 🐃🔫

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima