≫ 

Kolindina frizerka odlazi u SAD ako Srpkinja bude prva dama Hrvatske

Ona je, inače, bila stilista mnogih poznatih Hrvata - od Franje Tuđmana, Tereze Kesovije, Sanje Doležal, pa do predsednice Kolinde Grabar Kitarović

  • 19
Renata Vinšek i Kolinda Foto: Facebook/Salon Renata

Renata Vinšek, frizerka predsednice Kolinde Grabar Kitarović, objavila je da će se iseliti u SAD, ako Kim An, supruga predsedičkog kandidata Miroslava Škore, po ocu Srpkinja, postane prva dama.

Vinšek je to objavila na svom Fejsbuk profilu, a ona je, inače, bila stilista mnogih poznatih Hrvata - od Franje Tuđmana, Tereze Kesovije, Sanje Doležal, pa do predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

Statusom na toj društvenoj mreži, Vinšek je podelila "tugu, očaj i razočaranje", upitavši šta ako sledeća prva dama Hrvatske bude Srpkinja.

Obratila se Kim An Škoro, koja je u intervjuu za Jutarnji list govorila, između ostalog, o svome dedi, Srbinu iz Hrvatske.

Kim An je ispričala da je njen otac 2009. godine imao zadušnice u pravoslavnoj crkvi Sveti Nikola u Monrovilu, gde je i sahranjen.

Za rasiste sa makazama u rukama to je nešto uistinu neoprostivo, stoga je Renata Vinšek potrčala da prebroji krvna zrnca Škorine supruge i da utvrdi da je to, kako kaže, presedan u svetu, piše hrvatski nedeljnik Novosti.

- Tužno, ako prva dama Hrvatske slučajno budete Vi, gospođo Kim, sa srpskim krvnim zrncima, venčani u pravoslavnoj crkvi. To će biti presedan u svetu, a moja Hrvatska i mi Hrvati, poznati kao nikad složniji, imaćemo Srpkinju za prvu damu, tužno, ne mogu sakriti svoje razočaranje, pa ću ja u Ameriku, gde ste vi bili za vreme rata. Eto, kolo sreće se okreće, došlo vreme da tamo uživam i pišem pesme. Bog i Hrvati - napisala je na Fejsbuku frizerka Vinšek.

Novosti pišu da je ova frizerka s predsednicom Kolindom Grabar Kitarović prijateljica gotovo 30 godina, a njen Fejsbuk obiluje zajedničkim fotografijama.

Podsećaju i da je Jutarnji list pre dve godine pisao o spektakularnoj svadbi Renatine kćerke Josipe, kada je goste zabavljao srpski folk pevač Bane Mojićević, pobednik prve sezone "Zvezda Granda", a nacionalni balans je držao i zabavljač Goran Đerek, poznatiji kao Ante Ustaša.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    1. novembar 2019 | 17:39

    Kad bi ti sa srbinom noge pomesala slavila bi ti i slavu i nebi iz Srbije izlazila.

  • Боже хвала ти што сам Србин

    1. novembar 2019 | 17:05

    Можеш ти несрећо да бежиш и на Месец, али од себе и својих српских корена не можеш побећи никад и нигде.

  • Čiča

    1. novembar 2019 | 16:55

    Žena nije rasista već nacista. Mi i Hrvati smo iste rase ali različite nacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA