• 8

Otac osumnjičen za silovanje ćerke (17)! Majka prijavila slučaj policiji u Orašju, palo hapšenje

Porodična kuća detaljno prečešljana u cilju prikupljanja dokaza

  • 8

Oraški policajci uhapsili su u petak 44-godišnjeg muškarca iz Orašja zbog sumnje da je počinio krivično delo rodoskvrnuće. Žrtva je maloletna kćerka osumnjičenog.

Šokirani građani

Izvor blizak Ministarstvu unutrašnjih poslova Posavskog kantona otkrio je da je u petak u ranim satima u Policijsku stanicu Orašje došla 36-godišnja supruga osumnjičenog te prijavila jezivi slučaj. Majka je u prijavi navela da je tokom ove godine u više navrata njen suprug imao seksualne odnose s njihovom 17-godišnjom kćerkom.

Da stvar bude gora, sve se navodno odigravalo tamo gde bi dete trebalo biti najsigurnije - u njihovoj porodičnoj kući. Šokirani istražioci MUP Posavskog kantona, čim su primili prijavu, preduzeli su niz operativnih radnji radi rasvetljavanja krivičnog dela, koje je uznemirilo građane Orašja.

Policajci su potom o svemu obavestili dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Orašju. Istog dana u popodnevnim satima, prema naredbi Opštinskog suda u Orašju, pokucali su na vrata pohotnog oca. Kako saznaje Avaz, kuća je detaljno prečešljana radi pribavljanja materijalnih dokaza koji mogu poslužiti u istrazi te u podizanju optužnice.

Policajci su istovremeno stavili lisice na ruke 44-godišnjaka.

Iz MUP Posavskog kantona kratko su potvrdili da se nemili događaj istražuje.

 Zaštita žrtve

- Predmet je veoma osetljiv, jer je žrtva maloletnica, a reč je o teškom delu protiv polne slobode i morala. Radi zaštite istrage, nije moguće otkriti nikakve pojedinosti niti identitet osumnjičene osobe, a sve sa ciljem zaštite same žrtve – rekli su iz MUP Posavskog kantona.

Preti mu pet godina robije

Istragu je preuzelo Kantonalno tužilaštvo. Uhapšeni muškarac zadržan je u pritvoru. Prema Krivičnom zakonu Federacije BiH, za krivično delo rodoskvrnuća predviđena je zatvorska kazna u trajanju od jedne do pet godina.

(Telegraf.rs/ Avaz.ba)

Komentari

  • dago 1

    Moze biti i lazna prijava. Nije ni prva ni poslednja

  • Dasa

    Za ovakvog monstruma i najstroza kazna nebi bila dovoljna...!

  • Pljunem ja sudiju i onog što je zakon izmislio po sred lica! Da li bi tako sudio da je to njegovo dete?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima