• 0

Kako je tekla potera za napadačem iz Sarajeva: Pucao je na policiju, a ubio se bombom

Akcija potrage za napadačem odvijala se šumskim putem od Istočne Ilidže prema obroncima Bjelašnice i Igmana. MUP Kantona Sarajevo veliku pomoć pružila je i policija iz Republike Srpske

  • 0

Nedžad Čaušević koji je rano jutros izvršio ubistvo u sarajevskom naselju Nedžarići i tom prilikom ranio slučajnu prolaznicu danas poslepodne je izvršio samoubistvo u šumi kod mesta Krupac - Istočna Ilidža.

Akcija potrage za napadačem odvijala se šumskim putem od Istočne Ilidže prema obroncima Bjelašnice i Igmana. MUP Kantona Sarajevo veliku pomoć pružila je i policija iz Republike Srpske.

Kako Klix.ba saznaje policija je prvobitno ubicu tražila u njegovoj kući u mestu Krupac. S obzirom da ga nisu pronašli potraga je proširena i lociran je njegov automobil Golf 2. U automobilu je pronađena municija.

Čaušević više nije mogao da se kreće automobilom pa je bežao pešaka. Nakon što ga je policija uočila pružio je otvpor i nije želeo da se preda, već je pucao na policiju. Kada je video da nema izlaza, aktivirao je bombu što je za njega bilo fatalno.

Policija mu je pronašla osigurač u levoj ruci. Takođe, ostavljen je prostor da Čaušević nije namerno izvršio samoubistvo, već da postoji mogućnost da je želeo da baci bombu prema policiji, ali se okliznuo i pao, nakon čega je bomba eksplodirala.

Čaušević je relativno brzo lociran zahvaljujući zajedničkoj akciji policije Kanrona Sarajevo i MUP-a RS-a.

Video: Žandarmerija traži napadača u Strazburu

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima