• 1

Hrvatska policija u šoku: Iz drvenog sanduka spasili 9 migranata, umalo da se u njemu uguše

Sanduk je bio zatvoren, a iz njega su dopirali uznemireni glasovi više osoba

  • 1

Devetoro ilegalnih migranata pronađeno je jutros u drvenom sanduku u jednom kombiju zaustavljenom u Hrvatskoj.

Policijski službenici si danas na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske u ranim jutarnjim satima verovatno spasili živote devetero stranih državljana zatočenih u drvenom sanduku u tovarnom delu vozila kojim je upravljao krijumčar.

Naime, na autocesti Zagreb-Lipovac u blizini odmorišta Rastovica policijski službenici su, prilikom kontrole teretnog vozila marke "volkswagen crafter" poljskih registracijskih oznaka, u njegovom teretnom prostoru uočili sanduk načinjen od građevinskih ploča iverja, a kakav se koristi za prevoz delova mašina. Sanduk je bio zatvoren, a iz njega su dopirali uznemireni glasovi više osoba.

Migranti, krijumcarenje, Hrvatska, kombi

Njih devetoro bilo je unutra Foto: mup.hr

Njegovim otvaranjem policijski službenici pronašli su i verovatno spasili živote devetero stranih državljana (tri muškarca, dve žene i četvoro maloletnika). U trenutku otvaranja sanduka osetili su znatno povišenu temperaturu te ustajali vazduh. Osobama je odmah ponuđena lekarska pomoć, dok je Centar za socijalni rad maloletnicima imenovao posebnog staratelja.

Daljim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su svi strani državljani nezakonito prešli državnu granicu. Sedam članova porodice iz Irana izrazili su nameru za podnošenjem zahteva za međunarodnom zaštitom, dok su dva državljana Iraka ovu mogućnost odbila, te su smešteni u Tranzitno-prihvatni centar za strance u Tovarniku do okončanja postupka.

Vozač teretnog vozila, 21-godišnji državljanin Ukrajine, uhapšen je i nad njim se sprovodi kriminalističko istraživanje. S ovim kaznenim delom se u vezu dovode i 24-godišnji i 25-godišnji državljani Poljske koji su ujapšeni na MCGP Macelj i privedeni u PU vukovarsko-srijemsku radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

(Telegraf.rs/Večernji list)

Komentari

  • Nora

    Hrvatska policija nekoga spasla?!?!? u soku sam bravo

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima