Stravični detalji požara u Splitu: Na ulazu je bilo 400 stepeni, vatrogascima se topila oprema

Požar je izbio u Ulici Borisa Papandopula oko 9 sati ujutru. Da nešto nije u redu stanari su shvatili kada su videli da iz stana na šestom spratu kulja crni dim

  • 0
požar u Splitu Printskrin: Youtube/Dalmacija Danas

U stravičnom požaru koji je izbio u jednoj zgradi u Splitu vatra je progutala stan na šestom spratu. Vatrogasci su teško prilazili, a temperature su bile toliko visoke da se oprema na njima topila.

Ljudi koji žive ispod petog sprata izašli su iz zgrade bez problema, ali oni na višim spratovima nisu mogli da se spuste.

Požar je izbio u Ulici Borisa Papandopula oko 9 sati ujutru. Da nešto nije u redu stanari su shvatili kada su videli da iz stana na šestom spratu kulja crni dim. Za samo nekoliko minuta dim je prekrio gotovo ceo sprat, a čađ je dosllovno zacrnila sve spratove iznad.

Stanari su u panici odmah pozvali vatrogasce koji su stigli za nekoliko minuta.

Dok su oni ušli u zgradu, vatra se toliko rasplamsala da je na ulazu u stanove temperatura bila oko 400 stepeni Celzijusovih.

- Radilo se zaista o visokim temperaturama. Našim ljudima se doslovno topila oprema na njima. Istopile su se vatrogasne lampe. Na teren smo došli sa zahtevnom opremom kojom dolazumo 15. sprata - rekao je Tonči Mikuličić zapovednik smene Javne vatrogasce službe Split koji je i sam imao krvave oči od dima.

Kako piše, 24sata.hr, zbog visoke temperature, na jednom od balkona se otopila čak i aluminijumska ograda.

Vatrogasci su do 10 sati stavili požar pod kontrolu, ali su četvorica prevezena u bolnicu zbog udisanja dima.

Povređena je i jedna stanarka zgrade.

Video: Gori potkrovlje u Zemun polju: Evakuisani stanari, vatrogasci se bore s velikim plamenom

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA