≫ 

Bura zbog novogodišnjih ukrasa u Slavonskom Brodu: Na banderama ustaško U?

Specifični izgled novih ukrasa primetili su i mnogi na društvenim mrežama, gde se mogu naći komentari poput da je bilje imati takve ukrase nego petokrake, kao i da je reč o potkovici.

  • 13
Ustaški ukrasi Printskrin: Youtube/Aleksandra Primorac

Novi novogodišnji ukrasi u Slavonskom Brodu izazvali su reakcije javnosti. Naime, gradske vlasti predvođene dugogodišnjim gradonačelnikom Mirkom Dusparom ovih dana su postavile božićne ukrase na javne površine, između ostalog, i na rasvetu u Ulici Petra Svačića. Ukrasi su u obliku slova U čiji se krajevi izvijaju prema van pa tako izgleda kao "ušato U", odnosno poznati ustaški simbol.

Specifični izgled novih ukrasa primetili su i mnogi na društvenim mrežama, gde se mogu naći komentari poput da je bolje imati takve ukrase nego petokrake, kao i da je reč o adventskom vencu, ali i potkovici.

Lokalni portal SB Plus objavio je kolumnu u kojoj se problematizuju novi ukrasi pod naslovom "Umesto ulicu Mile Budaka, Svačićevu otkrili ušastim U".

Kako piše Index.hr, u Slavonskom Brodu i dalje postoji ulica ustaškog ideologa Mile Budaka. Gradonačelnik Mirko Duspara je inače bio član HSP-a, a onda je postao nezavisni.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    25. novembar 2019 | 15:09

    Ustaski ponos sta sve u evropi zivi kukala im majka

  • Душан Краишник

    25. novembar 2019 | 15:07

    Ма шта коментарисати те монструме,,,

  • Pele

    25. novembar 2019 | 14:49

    Ovi su stvarno zreli za resetovanje u nekoj klinici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA