• 13

Bura zbog novogodišnjih ukrasa u Slavonskom Brodu: Na banderama ustaško U?

Specifični izgled novih ukrasa primetili su i mnogi na društvenim mrežama, gde se mogu naći komentari poput da je bilje imati takve ukrase nego petokrake, kao i da je reč o potkovici.

  • 13

Novi novogodišnji ukrasi u Slavonskom Brodu izazvali su reakcije javnosti. Naime, gradske vlasti predvođene dugogodišnjim gradonačelnikom Mirkom Dusparom ovih dana su postavile božićne ukrase na javne površine, između ostalog, i na rasvetu u Ulici Petra Svačića. Ukrasi su u obliku slova U čiji se krajevi izvijaju prema van pa tako izgleda kao "ušato U", odnosno poznati ustaški simbol.

Specifični izgled novih ukrasa primetili su i mnogi na društvenim mrežama, gde se mogu naći komentari poput da je bolje imati takve ukrase nego petokrake, kao i da je reč o adventskom vencu, ali i potkovici.

Lokalni portal SB Plus objavio je kolumnu u kojoj se problematizuju novi ukrasi pod naslovom "Umesto ulicu Mile Budaka, Svačićevu otkrili ušastim U".

Kako piše Index.hr, u Slavonskom Brodu i dalje postoji ulica ustaškog ideologa Mile Budaka. Gradonačelnik Mirko Duspara je inače bio član HSP-a, a onda je postao nezavisni.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Komentari

  • flamantes

    Meni više liči na potkovicu, nego kojim se jadom vi bavite.

  • Leptir

    Baš čudno... U ulici Mileta Budaka ustaški znak. Nije njima lako...

  • Boban

    Hahaha koji likovi. Sigurno nisu ni primetili, ahaaaaaaa 😂

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima