≫ 

Snimak sukoba učenika i profesorke nasred časa u školi u Rožajama

Učenik, kako se vidi, stoji iznad profesorske katedre, kao da želi da uzme dnevnik ili drugi predmet ispred profesorke, što ona brani

  • 6

Konflikt između nastavnice i učenika u Srednjoj školi u Rožajama, prikazan je u video snimku koji se pojavio u javnosti. Na snimku se ne čuje šta jedno drugom govore, ali učenik, kako se vidi, stoji iznad profesorske katedre, kao da želi da uzme dnevnik ili drugi predmet ispred profesorke, što ona brani. Učenik je potom hvata za šake i kao da se njih dvoje otimaju za nešto.

Prosvetna inspekcija ispituje slučaj navodne tuče između profesorke i učenika u Srednjoj školi u Rožajama, potvrđeno je "Vijestima" iz uprave te škole. Nadležni u školi razgovaraju sa svim učenicima, pa će se posle toga škola oformiti svoj stav o ovom slučaju.

Video traje 12 sekundi, kako tvrdi čitalac i snimljen je pre nekoliko dana. I čitalac, ali i iz uprave škole, rekli su da je u pitanju profesorka Bahta Kurtagić.

Hitnu reakciju škole zatražilo je i Ministarstvo prosvete.

Novi sistem borbe protiv nasilja u školama

 

Ministarstvo prosvete će do kraja sedmice javnosti predstaviti novi sistem borbe protiv nasilja u školama.

Podsetimo, nedavni konflikt nije jedini iz SSS u Rožajama. U februaru je prijavljen slučaj vršnjačkog nasilja, kada je M. L. (15) pokušao da sonom kiselinom otruje školske drugove S. Š. i B. K. On je, prema pisanju medija, sonu kiselinu ulio u bočice sa sokovima, a potom ih uneo u učionicu i podelio nekolicini đaka iz odeljenja. Sadržaj iz boce su probala četiri učenika, ali niko od njih nije ispio sok sa otrovom, već su kod prvog gutljaja osetili neprijatan ukus i tečnost izbacili iz usta.

U istoj školi pre nekoliko godina snimljen je incident u kom je grupa učenika šikanirala profesora sociologije i filozofije S. Š. Na snimku koji je tada objavljen prikazano je i da profesor nije ostao dužan učenicima, već da je hteo i da se fizički obračuna sa njima.

Video: Učenik gađa flašom starog profesora pa viče Nisam ja, nisam ja

(Telegraf.rs / Izvor: Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biba

    26. novembar 2019 | 18:50

    Ovo je odraz njegovog kucnog vaspitanja I situacije u kuci.Mora da se muski u njegovom domu ovako ophode prema zenama u kuci!!!Sramota!!!

  • Dejan

    26. novembar 2019 | 19:39

    Sramota sta je ucenik uradio! Previse slobode im je dato!

  • Čitalac

    26. novembar 2019 | 19:31

    STRASNOOOOO !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA