• 4

Štrajk prosvetara se nastavlja, Plenković otkazao put u Madrid

Štrajk traje duže od mesec dana

  • 4

U Hrvatskoj se nastavlja štrajk u školama pošto ni sinoć, posle maratonskih pregovora, nije postignut dogovor predstavnika obrazovnih sindikata i hrvatske vlade.

Predsednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec izjavio je da će pregovori danas biti nastavljeni.

Ubrzo je potom saopšteno da je, zbog nastavka pregovora, hrvatski premijer Andrej Plenković otkazao učešće konferenciji o klimatskim promenama UN u Madridu, prenela je Hina.

Mihalinec nije u izjavi novinarima izneo detalje pregovora koji su trajali šest i po sati, već je samo kratko rekao da je zaključweno da je "potrebno još malo vremena za razgovor" i da se "sutra očekuje završetak (pregovora)".

On je potvrdio da se štrajk u školama, koji traje već 35 dana, sutra nastavlja. I u petak je trosatni sastanak Plenkovića sa predstavnicima sindikata u obrazovanju prekinut bez dogovora.

Tada je objavljeno da je 90 posto prosvetnih radnika na sindikalnom referendumu odbilo Vladinu ponudu o povećanju plata u idućoj godini , uz rast osnovice za 6,12 odsto svima u javnim službama.

Plenković smatra da se s prosvetnim sindikatima sve moglo rešavati i bez štrajka, kao i da je Vlada ne samo za kompromis nego da je i dala paket za dugoročno rešenje.

Video: Raskrinkana Kolinda: Tvrdi da se nije srela sa Dačićem, a onda je UN objavio snimak

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Mihailović

    Bolje bi bilo da rešavaju probleme u svojoj zemlji, njima je važnije pomaganje opozicije u Srbiji, pravljenju haosa i rušenje Vučića...

  • Sudija Dred

    Kamo lepe srece da kod nas postoji ozbiljan sindikat koji ce da stane na stranu prosvetara, a ne da se stalno prave kompromisi na stetu radnika u prosveti dok sindikalne vodje krkaju prasice sa politicarima po kafanama.

  • IVAN TERZIĆ

    Eeee Lepa vaša šta bi a EU😂

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima