≫ 

Vlada Crne Gore okleva da se izjasni o istopolnim zajednicama, predlog zakona skinut sa dnevnog reda

Zakon je prolongiran zbog prebukiranosti dnevnog reda

  • 0

Predlog zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola trebalo je da se nađe na sednici crnogorske Vlade, međutim, izvršna vlast se nije izjasnila o njemu zbog "prebukiranosti dnevnog reda".

To je za podgoričku "Pobjedu" izjavila generalna direktorka Direktorata za unapređenje i zaštitu ljudskih prava Blanka Radošević Marović, precizirajući da je zakon prolongiran zbog prioritetnih obaveza i zadataka Vlade.

- Nije ništa sporno. Očekuje se da predloženi zakon Vlada verifikuje narednog četvrtka, a da u petak bude u Skupštini. Nadamo se da neće biti daljih odlaganja - rekla je ona.

Predloženi zakon koji omogućava istoplonim parovima da sklapaju partnerstva pred matičarem, prvi put je povučen sa sednice vlade krajem septembra, jer su hteli da se izađe u susret pojedinim NVO da primena zakona počne pola godine nakon usvajanja, ali je to ipak odloženo kako bi se zakon uskladio sa pojedinim podzakonskim aktima.

Video: Indira Radić prvi put nastupila u gej klubu pa poručila: Ne želim da uzmem Karleuši titulu gej ikone

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA