≫ 

"Nisam hteo, žao mi je": Trudnu Kristinu izbo 88 puta, pa plakao u sudu

Komšić je u suzama rekao da se kaje i da mu je svakim danom sve teže što je Kristini oduzeo život

  • 22

David Komšić, optužen za brutalno ubistvo trudne Kristine Krupljan (18), rekao je na suđenju da mu je krivo što je počinio zločin.

"Nikada nisam nameravao da Kristini oduzmem život. Svestan sam da sam uništio i živote dve porodice, njene i svoje i kajem se i kajaću se dok sam živ", rekao je David Komšić koji je videolinkom iz zatvora u Lepoglavi pratio sednicu Vrhovnog suda na kojoj se odlučivalo o žalbama na presudu kojom je nepravosnažno osuđen na 25 godina zatvora zbog teškog ubistva osamnaestogodišnje Kristine.

Dok se obraćao sudskom veću u sudnici su plakale i njegova majka Olivera i majka ubijene Kristine, Vesna.

Kristina Krupljan

Foto: index.hr

"Ja se celog događaja i ne sećam, a nakon tog tragičnog događaja preduzeo sam sve radnje kako bi se pomoglo Kristini. Svakim danom mi je sve teže da se nosim s tim što sam Kristini oduzeo život. Devojci koji sam voleo i koja mi je bila sve u životu", kroz suze je govorio Komšić.

Podsetimo, Kristina je svirepo ubijena 22. februara 2017. godine, sa 88 uboda nožem. Zločin se dogodio u u zagrebačkom naselju Peščenica, ispred Kristininog ulaza. David je nasrnuo na Kristinu u njenom automobilu i to nakon što mu je rekla da je trudna sa drugim.

David je sa suvozačevog mesta pritisnuo Kristinu na vozačko sedište kako ne bi mogla da se oslobodi i pomera i nožem joj je zadao sedamdesetak ubodnih i ubodno-reznih rana, te petnaestak reznih rana po telu i glavi.

Potom je pobegao s mesta ubistva, ali se ubrzo nakon toga predao u policijsku stanicu.

Majka ubijene devojke tvrdila je tada kako su osumnjičenog bezuspešno više puta prijavljivali, ali u policiji su rekli da su, kao i svakom drugom slučaju postupali svaki put kada je od njih zatražena intervencija.

Tokom suđenja odbrana je pokušavala da umanji Komšićevu odgovornost tvrdeći da ga je Kristinino ponašanje tokom dužeg vremena dovelo do "stanja dugotrajne patnje i razdraženosti". Advokat je u završnim rečima isticao da se na njegovog klijenta treba primeniti blaža kazna, odnosno da ga osude zbog usmrćenja, a ne teškog ubistva i da se na njega primeni maloletničko pravo jer je bio mlađi punoletnik.

Nije prvi put da plače pred sudijama

Komšić se i tokom prethodnog ročišta videolinkom uključio i plakao pred sudskim većem.

- Žao mi je što sam Kristini i njenom detetu oduzeo pravo na život. S njom sam proveo pet najlepših godina svog života. Ne prođe ni dan da je se ne setim. Setim je se svakog jutra, svakog dana i svake večeri pre nego što idemk da spavam. Kad god čujem pesmu koju smo voleli ili se setim filma koji smo gledali zajedno, dao bih svoj život da vratim njen - rekao je u martu ove godine.

Vrhovni sud mu je nakon toga smanjio kaznu s 30 na 25 godina zatvora.

Video: Nikada objavljeni snimci Maje i Mihajla ubijenih u Centru za socijalni rad u Rakovici

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vaki

    9. decembar 2019 | 14:37

    88 godina robije da ga svaka godina podseti na ubod koji je naneo

  • Pedja

    9. decembar 2019 | 13:39

    Druže ne 25 već 100 godina si zaslužio i od mene bi dobio.....Samo plači imaš sad vremena...

  • 534

    9. decembar 2019 | 13:44

    Lepo je čovek rekao da nije hteo. On je jurio muvu nožem a ona se motala oko njega i... 88 puta. Za jedan put mogu da mu verujem da nije hteo a šta je sa ostalih 87 puta?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA