Ambasadorka koja je omražena Srbima postaje šefica diplomatije BiH?

Turkovićeva je stari bošnjački diplomatski kadar, a u Republici Srpskoj nije omiljena zbog nekoliko poteza

  • 5
Bisera Turković Bisera Turković / Printskrin: YouTube/Al Jazeera Balkans

Sastav novog Saveta ministara BiH gotovo je potpuno poznat, a uglavnom se radi o dobro poznatim političkim imenima, među kojima ima i onih kontroverznih.

U BiH je posebno pod lupom javnosti ministar spoljnih poslova, a u ovom trenutku najozbiljniji kandidat za to je Bisera Turković, kadar SDA, koji se trenutno nalazi na poziciji ambasadorke BiH u Kataru.

Mada se u SDA kao kandidati za ovu funkciju i dalje pominju Denis Zvizdić i Adil Osmanović, Srpska info piše, da je Turakovićeva ubedljivi favorit zahvaljujući ogromnoj podršci koju ima od Sebije Izetbegović, supruge lidera stranke Bakira Izetbegovića.

Turkovićeva je stari bošnjački diplomatski kadar, a u Republici Srpskoj nije omiljena zbog nekoliko poteza.

Početkom ove godine, sprečila je KUD "Bosiljak" iz Dervente da nastupi na međunarodnom festivalu u Kataru tako što ih je ucenila da tamo nastupe za 1. mart, tzv. Dan nezavisnosti BiH, koji se u Srpskoj ne priznaje niti praznuje.

Kada ju je "Bosiljak" odbio, vršila je pritisak na organizatora koji je potom gostima iz Srpske ponudio dolazak samo kao turistima, bez prava na takmičenje, što su oni, naravno, odbili.

- Turkovićeva je poznata po tome što je svake godine, mimo instrukcije Predsedništva BiH, gde god je bila ambasador, obeležavala tzv. Dan držanosti, Dan nezavisnosti BiH i godišnjicu "genocida" u Srebrenici – podsećaju sagovornici Srpska info.

(Telegraf.rs/Srpska info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    10. decembar 2019 | 14:58

    Ovo zlo isto kao Americka ona ambasadorka i sve ih Izetbegovic drzi u borbi protiv RS i patriota a videcete i ova ce srpske izdajnike da pohvali Stanivukovica Sarovica Mektica Borenovica Crnadka zivi bili pa videli!!!

  • Дејан Младеновић

    10. decembar 2019 | 14:17

    Референдум у РС

  • DARKO 100%

    10. decembar 2019 | 13:54

    Sta joj je Zijad Turkovic,da nisu u nekom srodstvu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA