• 28

Handke proglašen nepoželjnom osobom u Sarajevu

Kantonalni zastupnici deklaracijom su poručili da Handke ni danas ne menja svoje stavove, već ide korak dalje pa najavljuje svoj dolazak u zemlju i posetu majkama iz Kravice i okoline Srebrenice

  • 28

Kontroverzni austrijski Peter Handke proglašen je nepoželjnom osobom u Kantonu Sarajevo.

Ovu odluku, koju su inicirali zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA), donela je jednoglasno Skupština Kantona Sarajevo na današnjoj sednici usvajajući deklaraciju u kojoj se osuđuje dodeljivanje Nobelove nagrade, a kao razlog za to je navodno "negiranje zločina u Srebrenici".

Navodi se da je dobitnik Nobelove nagrade za književnost u svojim javnim istupima za vreme agresije na BiH javno podržavao velikosrpski režim na čelu s ratnim zločincem Slobodanom Miloševićem.

Kantonalni zastupnici deklaracijom su poručili da Handke ni danas ne menja svoje stavove, već ide korak dalje pa najavljuje svoj dolazak u zemlju i posetu majkama iz Kravice i okoline Srebrenice.

Dodelu Nobelove nagrade ovakvom čoveku ocenili su novom uvredom za žrtve poručujući da bi njegova poseta Bosni i Hercegovini i Sarajevu kao glavnom gradu naše domovine izazvala dodatno poniženje žrtava velikosrpske agresije.

Video: Branio je Srbe pred celim svetom, a sad je osvojio Nobelovu nagradu

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Istina boli,mi to znamo,kome Nike bravo I to se zna.

  • Boban

    Nepozeljan je tek nakon što je dobio nagradu, pre nije bio??? E moji Bosanci...

  • Sajla

    E kako su ga zeznuli. A on taman planirao da Novu godinu i Božić dočeka u Sarajevu. Kako li će on to podneti, Sunce ti kalaisano?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima