• 0

Josip je poginuo kad se vraćao kući motorom: Nije video rampu i zakucao se u nju. Onda je naišao voz

- Pretpostavljam da je prekasno uočio rampu i da je pokušao da se sagne. Nije bilo tragova kočenja, a udarac je bio toliko silan da je savio rampu - dodao je radnik sa tog pružnog prelaza

  • 0

Otac troje dece Josip Perišić (54) poginuo je nakon pada s motocikla na pružnom prelazu u Suhopolju u četvrtak oko 4 ujutru. Do nesreće je došlo kada se on svojim motociklom zabio u spuštenu rampu i pao na šine, a tada je naišao i voz.

Kako je zaposleni u hrvatskoj železnici B. R. ispričao, mirna noć se pretvorila u tragediju, a prizor koji je zatekao kada se okrenuo ispred kućice uz prugu, pamtiće zauvek.

- Spustio sam rampu, koja je bila osvetljena, pre 4.30 sati, jer je za nekoliko minuta trebalo da prođe putnički voz koji iz Virovitice vozi preko Suhopolja za Daruvar. Nije bilo magle, vidljivost je bila dobra, a put suv. Dok sam zatvarao vrata kućice uz prugu, odjednom sam čuo tresak. Video sam da motocikl prelazi preko šina, a da je čovek pao na kolosek točno ispred voza, koji ga je udario - rekao je B. R.

Kako je policija saopštila, vozač (54) mopeda dovezao se u noći na četvrtak oko 4.40 sati do pružnog prelaza u Suhopolju, ali se nije zaustavio. Zabio se u spuštenu rampu i od siline udarca pao na šine, a moped je nastavio da se kreće. Nažalost, baš u tom trenutku je naišao voz i udario ga.

Nije mu bilo spasa, poginuo je na mestu nesreće. Policija je nakon uviđeja izvestila da vozač voza nije bio pod uticajem alkohola.

- Pretpostavljam da je prekasno uočio rampu i da je pokušao da se sagne. Nije bilo tragova kočenja, a udarac je bio toliko silan da je savio rampu - dodao je sagovornik.

Nastradali vozač, otac je tri kćeri, a te večeri je bio kod majke koja živi desetak kilometara od mesta tragedije i u četvrtak u zoru vraćao se kući u virovitičko prigradsko naselje Milanovac.

Pre nekoliko meseci se vratio iz Finske, u koju je povremeno išao da radi jer mu skromna penzija nije bila dovoljna za život. Svi susedi i oni koji su ga poznavali juče su bili potreseni ovom tragedijom.

- Ne možemo da dođemo k sebi ceo dan. Ovo je baš tužno. Bio je jako vredan i dobar čovek, nikad nije bilo problema s njim, a svima je uvek hteo da pomogne - govore susedi.

Dubravko Plavanjac (64), koji živi u kući do pruge, ispričao je kako se nekoliko minuta pre nesreće probudio. Čuo je dolazak voza, koji se oglasio sirenom, a potom i udarac. Odmah je izleteo iz kuće. Zapanjeno je stajao i gledao u prugu.

- Izašao sam i video da se voz zaustavio. Moped se zaustavio na suprotnoj rampi od one u koju je nesrećni čovek udario, a njegova kaciga je bila nekoliko metara dalje od pruge u polju - prepričao je Plavanjac sekunde nakon ove strašne nesreće.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima