Direktorka iz Biograda izmislila rođendan firme, pa u nagradnoj igri Tojotu "izvukla" njena svekrva

Nikolini Kovačević smeši se krivična prijava za zloupotrebu u poslovanju

  • 2

Trebalo je to da bude uspešna priča o maloj medijskoj revoluciji u Biogradu na moru, a na kraju je postala bizarna tema iz crne hronike s vrlo izglednim krivičnim prijavama za zloupotrebu u poslovanju na ime Nikoline Kovačević, piše Zadarski.hr.

Ona je bivša direktorka firme "Croata" iz Biograda u čijem je  vlasništvu je i lokalni Radio BnM. Radio je osnovan u julu 1992. godine i ove je godine trebalo da proslavi 27. rođendan. Trebalo je, ali nije. Naime, na insistiranje direktorke Kovačević i čuđenje deset zaposlenih, Radio BnM je prošlog jula proslavio - 30. rođendan! Zašto?

Lično direktorka izvlačila dobitnike

 

Radio voditelj, stanica, studio

Foto: Freeimages/Luciano-ET

Po svemu sudeći da bi mogla da se organizuje nagradna igra u kojoj je glavna nagrada bio sponzorski automobil "toyota aygo", a druga nagrada skuter. Pobednika nagradne igre, potpuno neuobičajeno, izvlačila je lično direktorka Kovačević. Automobil je tako otišao u ruke Dijane Mikić iz Šibenika, a skuter Vesni Šekulin iz Biograda. I sve bi na tome ostalo da Dijana Mikić nije majka Marka Mikića, nevenčanog supruga direktorke Kovačević, a Vesna Šekulin majka Drine Bešenić, načelnice u biogradskoj gradskoj upravi.

Skandal? Preslaba je to reč za ono što je tek usledilo. Kada je Bešenić shvatila šta se dogodilo, da je Kovačević izvukla automobil za majku svog dečka, odmah je naterala svoju majku da skuter vrati, što je i napravljeno. Automobil međutim nije vraćen, što je dovoljno produbilo sumnje kod nekih biogradskih policajaca da pokrenu istragu oko navodno nameštene nagrade igre za izmišljeni 30. rođendan.

"Kreativno" vodila firmu

 

Kao prvi "dokaz" mutljavine poslužio je video snimak same dodele nagrade koju je Radio BnM prenosio na svom portalu. Tu je, kažu nam sagovornici, odmah bilo jasno da "nešto smrdi", jer je Kovačević insistirala na tome da baš ona, a ne neki klinac s plaže, izvlači dobitnike nagrade, što je bilo krajnje neuobičajeno. Nakon što je policija počela da sprovodi informativne razgovore, shvatila je da nije problem samo u nagradnoj igri, već da je prava „igra” bilo kreativno vođenje firme "Croata" direktorke Kovačević koja je iza sebe, kako nam je rekao načelnik Pakoštana Milivoj Kurtov, ostavila minus od oko 800.000 kuna (oko 12,5 miliona dinara)!

U taj iznos uračunato je i oko 370.000 kuna za plate deset novinara i urednika na radiju koji od avgusta ne dobijaju primanja jer je račun firme ispražnjen i blokiran, a broj opomena zbog neplaćenih obaveza svakodnevno raste.

Voditelj, radio stanica, dj

Foto - Ilustracija: Pixabay

Odmor, bolovanje, pa ostavka

 

Nakon što je policija pokrenula istragu, direktorka Kovačević se nije više vratila na posao. Najpre je otišla na godišnji odmor, a nakon toga je otvorila bolovanje da bi u oktobru, „zbog stresa”, kako je rekla, dala ostavku na direktorsko mesto, i ostala na radnom mestu novinara. Dužnost je predala novom direktoru Željku Domitroviću uz upozorenje kako ne bi želela da upropasti njene rezultate.

Iz zadarske policije su nam potvrdili da intenzivno istražuju poslovanje firme "Croata", ali i nagradne igre od koje je sve počelo. Prve informacije govore da je direktorka Kovačević zabrljala gotovo sve što je mogla. Pokušali smo je da je kontaktiramo nekoliko puta, ali na pozive i poruke nije odgovarala.

(Telegraf.rs / Jutarnji)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralekle

    15. decembar 2019 | 00:09

    U Biograd sam nekad letovao sa roditeljima kao mali, prelep gradić.. Voleo bih da ga opet posetim, ali verovatno nikad više 😪

  • Toni

    15. decembar 2019 | 09:05

    Ko ce kome nego svoj svome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA