≫ 

Škoro svako malo krši izbornu tišinu, isto uradio i Milanović: Kako teku izbori u Hrvatskoj

Kandidati za predsednika Hrvatske Zoran Milanović i Miroslav Škoro prekršili su izbornu tišinu, a građani Hrvatske koji su glasali kažu da ne očekuju velike promene

  • 3
Hrvatska, izbori, glasanje Foto: Tanjug/AP

Hrvatska je danas na biralištima.  Njih nešto manje od 3,9 miliona, bira predsednika države sa liste na kojoj je 11 kandidataBirališta su otvorena u 7.00, a zatvaraju se u 19 sati.

Među prvima, tačno u 7 časova, na biralište je stigao kandidat Dario Juričan, koji će ostati upamćen po svojoj anti-kampanji i izjavi da će uvesti osmi padež "koruptiv".

Glasanje, za sada, protiče bez većih problema. Bes birača izazvao je predsednik jednog biračkog odbora u Mostaru, koji se uspavao, pa je glasanje počelo sa 20 minuta zakašnjenja.

Takođe, pojedini kandidati su nakon glasanja prekršili izbornu tišinu, postavljajući na svoje Fejsbuk profile fotografije i poruke.

Kandidat Miroslav Škoro je čak tri puta prekršio izbornu tišinu, prvi put je na Fejsbuku postavio "pitanje dana" čiji odgovor daje njegov broj na glasačkom listiću.

Pitanje glasi "Koliko apostola NIJE izdalo Isusa? Tačan odgovor zaokružite nakon svete mise", napisao je Škoro na Fejsbuku.

Onda je nekoliko sati kasnije ponovo sugerisao građanima koji redni broj da zaokruže na listiću.

"Jacques Houdek jutros mi je poslao jednu sjajnu pesmu. Slušam je, evo, već 11. put zaredom", napisao je Škoro.

Reč je o pesmi Elvisa Prislija koja u prevodu glasi gotovo isto kao njegov predizborni slogan.

Oko 14.30 Škoro se ponovo oglasio na Fejsbuku, a ovog puta je iskoristio filmski poster da sugeriše građanima kako treba da glasaju. On je, naime, na Fejsbuku postavio poster filma "Ocean's 11" uz poruku da je to "dobar film za nedeljno popodne".

Na Fejsbuku se jutros oglasio i Zoran Milanović. On je uz svoju fotografiju na kojoj se vidi kako ubacuje glasački listić u kutiju, upitao građane kako oni provode ovo kišno jutro.

Pojedini građani koji su izašli na birališta su nakon glasanja rekli da ne očekuju velike promene.

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA