• 4

Ogradom spečili da priđu zdanju: Sveštenici i monasi pevali ispred crnogorske Skupštine

Sveštenici i monasi predvođeni mitropolitom Amfilohijem i vladikama Joanikijem i Metodijem protestovali su ispred Skupštine Crne Gore pred početak sednice Zakonodavnog odbora

  • 4

Sveštenici i monasi predvođeni mitropolitom Amfilohijem i vladikama Joanikijem i Metodijem protestovali su jutros ispred Skupštine Crne Gore pred početak sednice Zakonodavnog odbora na čijem je dnevnom redu vladin Predlog zakona o veroispovesti. Propis je dobio podršku skupštinskog Odbora za ljudska prava, a predlog je podržao Zakonodavni odbor i izglasao da je u skladu sa Ustavom.

Da je predlog ustavan glasalo je sedam članova Odbora iz vladajuće koalicije, dok su dva, iz opozicije, bila protiv.

Sveštenstvo ispred crnogorske Skupštine

Mitropolit Amfilohije sa sveštenstvom Foto: Vijesti.me

Uoči sednice pred Skupštinu je došlo sveštenstvo iz Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja da bi, kako su  održali protestnu litiju.

Sveštenike i monahe predvodio je mitropolit Amfilohije i vladike Joanikije i Metodije.

Vladika dioklijski Metodije pročitao je poslanicu sa Svetovasilijevskog sabora u Nikšiću, a potom se okupljenima obratio mitropolit Amfilohije i rekao da oni tu nisu došli zato što su protiv nekoga, već zbog toga što, kako je rekao, neko želi da ugrozi budućnost Crne Gore.

Iskazao je poštovanje poslanicima i Odboru, uz ponovljeni poziv da ne donesu ovakav Zakon.

Mitropolit se posebno obratio poslanicima islamske veroispovesti i pozvao ih da, kako je rekao, budu uz pravoslavnu braću. Opozicione poslanike i poslanike rimokatoličke i islamske veroispovesti je pozvao da ne učestvuju u raspravi o Predlogu zakona o veroispovesti.

- Ako Crna Gora zaista želi da se ugradi u Evropsku zajednicu, onda ne mogu to činiti bezakonjem i prihvatanjem bezakonja - rekao je mitropolit Amfilohije, koji je blagoslovio poslanike i skupštinski dom.

Sveštenici Crna Gora

Sveštenici potpisali proglas Foto: Vijesti.me

Nakon što je pročitan proglas ispred parlamenta sveštena lica i građani su zapevali, a potom su okupljeni krenuli u hram Hristovog vaskrsenja. Ispred hrama sveštenici su potpisali proglas, a potom je počela Sveta liturgija.

(Telegraf.rs/Tanjug/Vijesti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rada

    OJ NJEGOSE srpski sine, sretan si što si u mauzolej da ne gledaš sta ti crnogorci rade

  • Rada

    MILO prodao sve pretke za evrice, koka mu se svidja. Papa trlja ruke, JADNI

  • mrki

    manje zemlje a vise poturica. Oj Njegose srpski viteze

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima