≫ 

Narod blokira puteve u Crnoj Gori, ori se "Oj, Kosovo, Kosovo", policija privela nekoliko ljudi

U znak protesta protiv usvajanja zakona o slobodi veroispovesti blokiran je i kružni tok na ulazu ka aerodromu Podgorica

PODGORICA SVESTENICI ZAKON Foto: Tanjug/Marija Petrović

Dok u crnogorskom parlamentu traje rasprava o Predlogu zakona o slobodi veroispovesti, vernici Srpske pravoslavne crkve iz Pljevalja i Žabljaka blokirali su most na Tari.

Ranije danas blokiran je magistralni put Berane - Bijelo Polje. Blokiran je i kružni tok u Budvi, a grupa građana iz Herceg Novog je, takođe, blokirala put u Zelenici. U znak protesta protiv usvajanja zakona o slobodi veroispovesti blokiran je kružni tok na ulazu ka aerodromu Podgorica. To je saopšteno na skupu sveštenstva, vernika i građana kod Blažovog mosta u Podgorici.

Na skupu je saopšteno i gde se sve okuplja narod, a rečeno je i da je blokiran put ka aerodromu, put za Radanoviće, kao i da su ljudi počeli da se okupljaju u Budvi, što je dočekano aplauzom.

Kordon policije na Blažovom mostu i dalje blokira put ka centru grada.

Okupljeni građani u blizini mosta pevali su "Oj, Kosovo, Kosovo". Sveštenici su sve vreme čitali molitvu, a ispred njih su policajci koji su na barikadma i sprečavaju prolaz do skupštine.

Odblokirana tri putna pravca

Crnogorska policija je u međuvremenu odblokirala izlaze iz Podgorice i privela nekoliko osoba, prenosi portal Analitika.

Policija je uz pomoć "pauka" odblokirala tri putna pravca - kružni tok kod podgoričkog aerodroma, Zlaticu, kod restorana "Tri Bora" i Nikšićki put, navodi portal.

Kako se navodi, policija je kamenovana u Zeti.

Video: Protest u Podgorici zbog novog zakona o slobodi veroispovesti

(Telegraf.rs / Tanjug, RTRS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    26. decembar 2019 | 21:35

    Ma nista Tresla se gora rodio se vazduh Milo to resi i svi ce da cute....

  • Koki

    26. decembar 2019 | 23:51

    Izdrziteeee bracoooo!!! Sv Vasilije brani narod svoj!

  • ГОРСКИ ВИЈЕНАЦ

    26. decembar 2019 | 23:06

    ДИРЕКТНО ИЗ НИКШИЋА, БЛОКИРАЛИ СМО ТУНЕЛ БУДОШ. САМО ДА ЗНАТЕ ИМА НАС СРБА СПРЕМНИХ ДА ГИНЕМО ЗА ЦРКВУ. БАРЕМ 3-4.000 ИЗ НИКШИЋА. ВЕЛИКИ ПОЗДРАВ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA