≫ 

Incident u Crnoj Gori: Policija nasrnula na episkopa Metodija i vernike, neki završili u bolnici

Iz Mitropolije navode da je policija penderecima i nogama brutalno pretukla episkopa Metodija

  • 81
Episkop Metodije Printskrin: Youtube/Острог Тв Студио

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) saopštila je da su policajci na mostu Đurđevića Tari brutalno pretukli episkopa Metodija i nekoliko vernika. Iako su u prvom saopštenju naveli da je policija vernicima lomila kosti, nakon što se oglasio direktor bolnice u Pljevljima i rekao da nije bilo pacijenata sa prelomima, izdali su novo saopštenje u kom navode da oni nisu zdravstvena ustanova.

- Na mostu na Đurđevića Tari policija je noćas, u toku protesta protiv donošenja Zakona o slobodi veroispovesti, brutalno pretukla episkopa dioklijskog Metodija. Vladiku i pojedine vernike oborili su na zemlju i tukli prendrecima i nogama. Povređena su i dva vernika, koji su pokušavali da ga zaštite. Jednom je polomljen kuk, a drugom ključna kost i oni su hospitalizovani u pljevaljskoj bolnici - saopšteno je jutros iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

Nakon toga oglasio se direktor Opšte bolnice u Pljevljima, koji je negirao da je u bolnicu primljen neko sa prelomom kuka ili ključne kosti. On je rekao da su u bolnicu primljene  četiri osobe, koji su akteri sinoćne blokade puta na mostu u Đurđevića Tari. Među njima i jedan policajac.

Iz MCP su odmah reagovali i rekli da "oni nisu zdravstvena ustanova", te da su od izvora čuli da je bilo preloma.

Iz mitropolije su se zahvalili direktoru Opšte bolnice u Pljevljima što je, kako navode, potvrdio njihovo pisanje da je na mostu na Đurđevića Tari bilo povređenih učesnika protesta koji su primljeni u pljevaljsku bolnicu.

- I to ne dvojica, nego trojica plus jedan policajac, što je javnosti dao precizne informacije o kakvim povredama se radi i blagodarimo Gospodu što su u pitanju lakše povrede. Naši izvori su rekli da se radi o povredama kuka i ključne kosti, ali, naravno, mi nismo zdravstvena ustanova da bismo mogli stručno da utvrdimo kakve su povrede u pitanju - navodi se u saopštenju MCP.

Iz MCP su ranije rekli i da se "ovim činom najbolje potvrdila istinitost reči premijera Duška Markovića koji je u Skupštini rekao da policija ne sme da primeni silu protiv vernika, kakav zakon o slobodi veroispovedanja je usvojen i koliko su Crkva i verni narod slobodni u savremenoj Crnoj Gori".

Veljović: Policija bila tolerantna

Direktor Uprave policije Veselin Veljović rekao je povodom jučerašnjih događaja da je policija pokazala visok stepen tolerancije i brige za bezbednost svih građana.

- Iskazujem poštovanje i zahvalnost svim policijskim službenicima na odgovornom, profesionalnom i posvećenom obavljanju poslova i radnih zadataka - istakao je Veljović.

Video: Tuča u skupštini Crne Gore pa upad policije i hapšenje poslanika Demokratskog fronta

(Telegraf.rs/Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Allianz

    27. decembar 2019 | 11:30

    Pa tolika je njihova hrabrost, biju popve, babe i žene sa decom. To su crnogorcine, džaba ramena kad su mu.a malena.

  • REP. SRPSKA

    27. decembar 2019 | 12:03

    🔴Dva se brata različito deklarišu po pitanju etničke pripadnosti, iako su od istih roditelja? Jedan je Srbin, drugi tvrdi da je Crnogorac. U zemlji u kojoj je identitet postao političko oruđe u rukama jednog čoveka, koji je u vrhu vlasti 30 godina, gde se fabrikuje jezik dodavanjem izmišljenih slova i privatizuje sve materijalno, sada režimska klika želi srpskom narodu da otme i duhovnost, da oduzme Ostrog i privatizuje Njegoša🔴

  • ...

    27. decembar 2019 | 10:49

    Da zna vladika za ubuduce da policiju ne gadja kamenjem i ne udara policajce!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA