Sad ih disciplinski gone: Vatrogasci iz Bara stali uz narod i odbili da asistiraju policiji

Protiv Bojana Rukavine, vatrogasca iz Bara, pokrenut je disciplinski postupak jer je odbio da asistira policiji kod tunela "Sozina" gde se očekivalo da će vernici blokirati put na dan kada je usvojen sporni Zakon o slobodi veroispovesti.

  • 10

Vatrogasci iz Bara – Bojan Rukavina, Vladimir Đuranović i Nikola Đuranović odbili su da asistiraju policiji u suzbijanju protesta pravoslavnih vjernika koji se ne slažu sa Zakonom o verskim zajednicama usvojenim u Skupštini pre nekoliko dani, i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak zbog toga.

Od ovih barskih vatrogasaca je zatraženo da konkretno asistiraju policiji kod tunela „Sozina“, gde se očekivalo da će vernici iz Bara, Sutomora i Virpazara blokirati saobraćaj na dan kada je usvojen zakon.

Protiv barskog vatrogasca Bojana Rukavine pokrenut je dispciplinski postupak zbog odbijanja vršenja naloga, odnosno da asistira policiji u represivnim merama prema građanima.

On je na svom FB profilu objavio Odluku o pokretanju disciplinskog postupka, koja mu je je danas uručena.

U obrazloženju se navodi da je Rukavina odbio nalog komandira Službe zaštite i spašavanja Bar, odnosno da je odbio da asistira MUP-u iz Bara.

- MUP je tražio od pripadnika Službe zaštite i spašavanja prisustvo jednog vozila i dva vatrogasca radi obezbeđenja magistralnog puta prema tunelu Sozina. Imenovani je odbio usmeno naređenje komandira navodeći da ne želi da izađe na intervenciju - navodi se u odluci Službe zaštite i spašavanja.

Gest Rukavine pozdravili su brojni građani nazivajući ga herojem.

Podsetimo, policajac iz Nikšića je pre nekoliko dana dao otkaz jer nije mogao da gleda primenu sile protiv građana.

(Telegraf.rs/IN4S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    30. decembar 2019 | 15:50

    Samo hrabro i čestito!

  • Moma

    30. decembar 2019 | 15:53

    Suprotstaviti se Milu despotu i diktatoru je čin hrabrosti i za divljenje.Nadam se da će se naći način da se i ovim ljudima pomogne jer će ostati bez posla i parčeta hleba.

  • mima

    30. decembar 2019 | 15:38

    polako se narod budi, i trebamo stati jedni uz druge, zajedno smo jaki

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA