≫ 

1. januara su se skinuli i zaplivali u ledenom moru: Novogodišnja kupanja u Puli, Šibeniku i Sisku

Najmlađi od skoro 20 kupača bio je četverogodišnji dečak

  • 6
PULA NOVAGODINA KUPANJE Foto: Tanjug/HINA/Daniel Sponza

Prvog dana 2020. godine, uprkos temperaturi mora od samo 13 i temperaturi vazduha od 12 stepeni, na pulskom kupalištu Mornar, pedesetak kupača je tradicionalnim plivanjem i šampanjcem poželelo građanima srećnu Novu godinu.

Tačno u podne, 50 kupača je ušlo u more kako bi otplivalo svoju deonicu, a nakon toga šampanjcem nazdravilo okupljenima, prenosi Hina.

 
 
 
View this post on Instagram
Happy New Year! 🥳 starting it with the most lovely 🥰 #happynewyear #holiday #pula #winter #swimmingA post shared by Shuwenga (@shuwenga) on

- Ovo radimo jer volimo izazove, lepo nam je i družimo se i zato, zašto ne okupati se na prvi dan godine. Inače, plivamo tokom cele godine, a u ovoj godini sugrađanima želimo samo dobre i lepe stvari - rekao je Igor Brkarić nakon kupanja u moru.

Ovogodišnje kupanje prvi put je proteklo bez inicijatorke novogodišnjeg kupanja u Puli, Alme Šešlije, koja je pre skoro dva meseca preminula u 89. godini.

PULA NOVAGODINA KUPANJE Kupanje na Novu godinu Foto: Tanjug/HINA/Daniel Sponza

I u Šibeniku se održalo prvo novogodišnje kupanje na šibenskoj gradskoj plaži Banj, a najmlađi od skoro 20 kupača bio je četvorogodišnji dečak.

To je osmi put da se Šibenčani 1. januara u podne kupaju u moru, a cilj današnje akcije bilo je podizanje svesti o zaštiti ribljeg fonda Jadrana i klimatskim promenama.

Novogodišnje kupanje u Šibeniku organizovali su gradska uprava i Turistička zajednica, a ove godine maskota je bila velika ružičasta hobotnica.

PULA NOVAGODINA KUPANJE Novogodišnje kupanje Foto: Tanjug/HINA/Daniel Sponza

Tradicionalno kupanje održano je i u Sisku gde se oko 12 građana okupalo u reci Kupi, na temperaturi vode od tri stepena.

Plivači su u Kupu ušli u podne sa sisačke Šetnici Slave Striegla, a njihov je poduhvat pratilo više stotina građana.

Video: Amerikanac se na Bogojavljenje smočio u ledenu vodu, rekli mu da je izgubio nevinost

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ante

    1. januar 2020 | 15:33

    Otkad Sisak ima More !!??

  • Sibir

    1. januar 2020 | 15:36

    Ajde na -1 ako smete.

  • Срб

    1. januar 2020 | 18:40

    Па имате ли ви календар Богојављење је19 јануара тад се плива за часни крст Пошто немате ништа своје питајте Србе да вам објасне али за часни крст пливају часни људи Ви се у то не уклапате

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA