• 14

Potomci porodice Petrović Njegoš u odbrani srpskih svetinja: "Ovaj zakon asocira na oceubistvo"

Ivan Petrović Njegoš, direktni potomak dinastije Petrovića, potpisao je nedavno i peticiju protiv predloga Zakona o slobodi veroispovest

  • 14

Molebanu koji je u utorak uveče održan u Podgorici zbog ugroženosti srpskih svetinja, prisustvovali su i potomci porodice Petrović Njegoš.

Ivan Petrović Njegoš, direktni potomak dinastije Petrovića, potpisao je nedavno i peticiju protiv predloga Zakona o slobodi veroispovesti, naglasivši da je to učinio zbog svog životnog i moralnog ubeđenja da bude dostojan potomak svojih predaka, preneo je sinoć Sputnjik.

- Kao neko ko dolazi iz porodice koja je dala pet vladika, od kojih su dvojica kanonizovani kao sveci, moj potpis peticije je normalan i minimalan doprinos očuvanju svetinja i grobova svojih predaka - rekao je Ivan Petrović Njegoš.

On je dodao da ga "zakon neodoljivo asocira na akt oceubistva, jer država koja je stvorena od strane crkve, pravoslavne crkve, istovremeno pokušava da ubije tu istu crkvu tako što trasira put otimačini hramova, manastira, crkava i crkvene imovine".

Video: Oko crkve u Podgorici besni sukob crnogorske policije i građana

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Bjelopavlicka

    Bravo Peteovici!!!!! Svaka ti je ka Njegoseva" Ivane,vidi se da ti je stric. Inteligentan,narod od reci Crnogorci pravi a ne ko Milovi, izdajice roda svoga. Dicim se sto sam Crnogorka

  • 🐤

    Boze oprosti im i daaj mpriliku da se pokaju za ovo sto rade.

  • Crna Gora 🇲🇪

    U Crnoj Gori su crnogorske svetinje, a u Srbiji su srbijanske svetinje. Ne brkajte babe i zabe!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima