≫ 

"Dobro sam, bože moj": Kolinda otkrila kako se oseća posle poraza, ali i koji su joj planovi

Kolinda Grabar Kitarović otkrila je šta je zanima i šta bi volela da radi

  • 7
Kolinda Grabar Kitarović Foto: Tanjug/AP

U prvom razgovoru nakon izbornog poraza Kolinda Grabar Kitarović otkrila je planove za budućnost. Nije želela da govori o nastavku političke karijere iako je deo članova stranke vidi kao šeficu HDZ-a.

- Dobro sam, bože moj. Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Ostajem ovde, u Hrvatskoj i radiću za Hrvatsku - rekla je za 24sata Kolinda Grabar Kitarović, koja poslednje dane na Pantovčaku provodi odrađujući ono što treba da završi.

Ove nedelje primiće delegaciju stranih novinara koji dolaze u Hrvatsku povodom predsedanja Većem EU, a onda će na sedmodnevni odmor. Potom će još odraditi državnička putovanja zapisana u kalendaru i oprostiti se s ljudima s kojima je radila pet godina.

Kolinda Grabar Kitarović za "24sata" otkrila je šta je zanima i šta bi volela da radi.

Kolinda Grabar Kitarović Foto: Tanjug/AP

- Vidim se kako se bavim zaštitom slabijih, promovisanjem zaštite nasilja nad ženama i decom, ali i zaštitom životinja - rekla je Kolinda Grabar Kitarović, koja je definitivno potvrdila da pas Kika koju je udomila tokom predsedničkog mandata ide s njom kući.

Nakon Brijuna ide u Izrael

No do predaje dužnosti Zoranu Milanoviću, Kolinda Grabar Kitarović još je predsednica države. Tako će do kraja ove nedelje da odradi sve svoje predsedničke dužnosti, pa će tako danas, 9. januar, biti na koncertu u prigodi obeležavanja hrvatskog predsedanja Većem Europske unije, a nakon čega će na Pantovčaku biti i radna večera s najvišim dužnosnicima Europske komisije.

U subotu poslepodne predsednica planira da se povuče na sedam dana. Pretpostavlja se da će odmor provesti na Brijunima, ali to nije do kraja potvrđeno. Kolinda Grabar Kitarović odradiće spoljnopolitička putovanja, a jedno od njih je i putovanje u Izrael. No zbir svega je da će do kraja mandata, 18. februara, kad će predati dužnost Zoranu Milanoviću, raditi intenzivno.

Video: Grabar Kitarović: Pružam ruku Zoranu Milanoviću

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA