• 3

Nezapamćen talas nasilja pogodio Split: Pucnjave na ulici, ubistva usred dana, obračuni narko-bandi

Poslednji u nizu slučajeva hronike desio se juče kada je Filip Zavadlav ubio trojicui muškaraca na ulici

  • 3

Ako je suditi prema stranicama crne hronike, Split je zapljusnuo nezapamćen talas nasilja. Samo u poslednjih godinu dana zabeležen je ceo niz kaznenih dela, od razbojničke krađe, teškog ubistva do nanošenja teške telesne povrede i obračuna narko-bandi.

Poslednja u nizu hronika desila se juče kada je, kako se sumnja, Filip Zavadlav ubio usred dana, na ulici trojicu muškaraca, zbog navodne osvete.

Već u martu 2019. iz Splita u celu Hrvatsku odlaze slike hapšenja šefova bandi koje su se borile za prevlast na tržištu narkotika. Potom, 18. maja u obračunu vatrenim oružjem na stepeništu zgrade u Mosećkoj ulici ranjen je 38-godišnji Leo Krstulović. Na njega je pucao komšija.

Hrvatska, višestruko ubistvo, Igor Nađ ubijene Maja Josipa Tojagić

Foto: Tanjug/FaH/ Damir Sencar

Molotovljev koktel

U Krušćevića gumnu 26. juna više puta je izboden 53-godišnji muškarac, povezan s paljenjem automobila u Splitu koje se već dogodilo na istom mestu. Tada je, 14. aprila, zapaljen automobil "opel" rumunske registracije nakon što je nepoznata osoba na njega bacila Molotovljev koktel.

Ubadanje nožem

Nepunih mesec dana kasnije, 19. jula usledio je krvavi obračun na Bačvicama, gde je napadač nožem izbo četiri osobe. Ubrzo ga je uhapsila policija. Na jesen, 1. novembra, zabeležen je napad na vozača splitskog "Prometa". Tri osobe – dve muške i jedna ženska – fizički su napale vozača na liniji br. 60 na okretnici na Ravničkom mostu. Napadači su privedeni. Nekoliko dana posle, 6. novembra nepoznata osoba na motoru, u blizini osnovne škole, pokušala je da ubije poznatog splitskog dilera Deana M, na kojeg je pucano i pre tri godine.

Video: Kraj krvave drame u Splitu

(Telegraf.rs / vecernji.hr)

Komentari

  • Kalimera

    E,to je taj Split,sigurni grad

  • Demi

    Droga je najveće zlo, koje pogađa sve delove sveta. Osuđivala sam Dutertea, ali čini mi se da je u pravu, samo da ne bude zloupotreba, pa samim tim i javašluka.

  • Rs

    Ti na moru koji zive cim je bura, zima dobiju napade sizofrenije i ludilo krece...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima