≫ 

Filip (25) osumnjičen za trostruko ubistvo ispalio 36 metaka: Ubijeni mladići imaju desetine prijava

Za hapšenje osumnjičenog angažovano je bilo 150 policajaca

  • 19
Filip Zavadlav Foto: Facebook/Filip Zavadlav

Načelnik splitske policije Dražen Vitez održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o nezapamćenoj pucnjavi u Splitu. Naime, on je objasnio da sve osobe koje se spominju u ovom slučaju imaju nekoliko desetina prekršajnih i kaznenih prijava.

Odmah na početku je potvrdio da je uhapšen osumnjičeni za ubistvo, te da je pronađeno 36 čaura.

Marko Srdarević, zamenik načelnika, rekao je da su bile angažovane sve grane policije, uključujući i policijske brodove koji su pazili da počinitelj ne pobegne morskim putem. Spreman je bio i helikopter. Ukupno je bilo angažovano 150 policajaca, izjavio je.

Splitska policija zadržaće uhapšenog Filipa Zavadlava (25), a on će u tužilaštvu biti ispitan tek večeras, piše Slobodna Dalmacija.

Hapsenje Split Hapšenje u Filipa u Splitu; Printskrin: Youtube/Dalmacija Danas

Uhapšeni Filip, osumnjičen za trostruko ubistvo, policiju je mirno dočekao u kafiću na Spinutu, nešto dalje od mesta zločina. Bio je u društvu svog oca. Sa njim je navodno, piše Index, uhapšen i njegov brat. Motiv ovog nezapamćenog zločina na koji se odlučio usred bela dana, oko 15.35 sati, osveta je navodno dilerima koji su maltretirali njega i njegovog brata.

Njegov brat je naime dilerima navodno dugovao poveću svotu novca. Kako navodi Index, Zavadlav, odnosno njegova uža porodica, od ranije su imali problema s nekima od ubijenih. Navodno se radi o dugovima i drogi. To je porodicu ubice, konkretno jednog od njegove braće, dovelo u sukob s ubijenima. Oni su, kako se sumnja, dolazili u kuću porodice ubice i pretili.

Filip Zavadlav Foto: Facebook/Filip Zavadlav

Navodno je Zavadlav imao u planu da ubije još neke osobe koje je tražio, ali ih nije pronašao. Nezvanično se saznaje, pišu hrvatski mediji, da se radi o porodici koja je živela u prilično teškim uslovima.

Kako se sumnja, Filip je usmrtio Marina P. i Marina B., kao i Jurica T. Prema nezvaničnim saznanjima, samo je Marin P. prijavljen zbog dilovanja heroina.

Jurica T. u dosijeu ima saobraćajnu nesreću sa smrtnom posledicom. Bez obzira na nepostojanje formalne prijave, sumnja se da je bio deo narko-miljea. Marin B. se ne povezuje s takvim poslovima.

Video: Kraj krvave drame u Splitu

(Telegraf.rs/jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1.2.triii

    12. januar 2020 | 12:00

    Svaka čast Filipe!!!!👏👏👏

  • Veteran

    12. januar 2020 | 12:59

    Kako ne nađe i tih nekoliko još sto ti fale pa da ispunis naplatu do kraja, naići će nekom drugom na cev..

  • Mile

    12. januar 2020 | 12:00

    Običnom čoveku pukao film jer policija i sudstvo ne rade svoj posao. I nije neka šteta što je izrešetao kriminalce. Pa jedan od njih je ubio dete na pešačkom i odležao 4 godine samo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA