• 1

Uplakan sa mlađim bratom uleteo u stanicu i molio za pomoć: Ubica iz Splita godinama trpeo nasilje

Osumnjičeni za trostruko ubistvo u Splitu je godinama trpeo nasilje u porodici

  • 1

Dvanaest godina pre nego je nakon trostrukog ubistva doveden u prostorije PU u Splitu Filip Zavadlav (25) je u prostorije splitske policije ušao 2008. godine zajedno sa tri godine mlađim bratom koji se sada nalazi u komuni u Crnoj Gori.

- Filip je tada imao trinaest, a brat deset godina i nije ušao nego je doslovce sa bratom utrčao u prostorije tražeći među policajcima spas. Došli su uplakani i policajcima rekli da ih je majka isprebijala. Braća su bila u strahu i ne možete da pojmite koliko nam ih je bilo žao - govore svedoci tog događaja za "Jutarnji.hr".

Njihova 52-godišnja majka koja sada živi navodno u Nemačkoj je zbog toga bila osuđena na četrdeset dana zatvora na Prekršajnom sudu u Splitu, ali lanac nasilja se u toj porodici nastavljao iz godine u godinu za vreme odrastanja trojice braće.

Hapsenje Split

Trenutak hapšenja Printskrin: Youtube/Dalmacija Danas

- Tu je evidentirano preko deset zlostavljanja na štetu dece i pravo je čudo da sve ovo vreme splitski Centar za socijalni rad nije tu decu uzeo iz njihove primarne porodice, dao ih u dom ili na usvajanje nego ih je uvek ostavljao sa onima koji su ih zlostavljali. Sada je kasno o tome govoriti jer to su već punoletne osobe, ali je sada ishod takav da su dva sina zavisnika, a jedan je ubica. Toj deci sistem nije dao jednaku šansu kao drugima i mislim da je nepravedno kriviti samo policiju i pravosuđe, nego se problem treba gledati u uzročno-posledičnom odnosu - govori izvor upoznat sa ovom tužnom pričom u kojoj je čak i Filip od zlostavljanje osobe postao zlostavljač.

Kako navodi "Jutarnji", Filip je u dva navrata nasrnuo na brata zbog kojeg je i ubio sve te ljude, "ali ne zato što ga nije voleo nego je to bio obrazac ponašanja za kojega je jedino znao te ga je smatrao potrebnim kako bi brata izveo na pravi put".

Filip je u srednjoj Pomorskoj školi bio veoma bistar i dobar učenik, bio je šminker i ni po čemu se ne bi reklo da je imao takve probleme u odrastanju dok vam ne bi dozvolio da uđete u njegov svet. Živeo je sa ocem koji ga je dobio kada je imao 46 godina a danas ima 71 - godinu, a majka mu je 19 godina mlađa od oca. Potom se godinu dana nakon Filipa rodio srednji brat, a dve godine nakon srednjega - ovaj najmlađi. Dakle u tri godine u porodici Zavadlav rodila su se tri sina.

Pre ovog masakra Filip se odselio od oca i brata jer je imao sigurne prihode pošto se već bio ukrcao na brod. Hteo je u miru da počne novi život i da se makne od svega, a onda ga je nešto opet vratilo u svakodnevnicu iz koje je hteo da pobegne. Da li je to reketarenje njegovog srednjeg brata od strane ubijenih ili je u pitanju neki drugi razlog pokazaće istraga u kojoj uhapšeni za sada ne želi aktivno da učestvuje da bi tužiocu objasnio motive svog čina.

(Jutarnji.hr)

Komentari

  • stvarno?

    nasilje u porodici ne treba da bude opravdanje za ubistva na ulici vec za ubistva u kuci i to samo chlanova koji su vrshili nasilje nad njim.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima