Majka osumnjičenog za ubistva u Splitu: Hteo je da se baci pod voz, rekao mi: "Dođi, dođi što pre"

Filip Zavadlav uhapšen je zbog sumnje da je izvršio trostruko ubistvo u centru Splita

  • 3
Filip Zavadlav Foto: Facebook/Filip Zavadlav

Van sebe sam, slučajno sam videla vest na internetu. Ne prestajem da pijem tablete za smirenje, rekla je za Jutarnji list Etel Zavadlav, majka Filipa Zavadlava (25), osumnjičenog za trostruko ubistvo u centru Splita.

Filip je osumnjičen da je ubio troje ljudi pucajući iz automatske puške.

To je uradio kako bi se osvetio ljudima iz narkomanskog miljea koji su iznuđivali, pretili i napadali njegovog brata i njega.

- Zločin je napravio rastrojen. Nije spavao 20-ak dana u komadu. Momci koje je ubio maltretirali su ga i upadali mu u stan po noći pretivši mu nožem. Uzeli su mu sav novac pa je hitno morao da se ukrca na brod. Smršao je 8 kilograma za mesec dana. Njemu treba lekarska pomoć, a ne zatvor. Čula sam se s njim nekoliko sati pre hapšenja. Rekao mi je: "Dođi, dođi, dođi što pre". Tog dana kada se ubistvo desilo, hteo je da ode na psihijatriju. Spominjao je da će se baciti pod voz - ispričala je Filipova majka za Jutarnji.

Podsećamo, Filip Zavadlav osumnjičen je da je u krvavom piru u subotu ubio troje ljudi, pucajući iz automatske puške u centru Splita.

Otkrilo se i da je ranije bio prijavljen za nasilje u porodici.

Nakon što je pretukao brata, osuđen je na 30 dana zatvora, uslovno na 6 meseci. Osim toga, u periodu od 2013. do 2014. godine Zavadlav je počinio više krivičnih dela krađe, a jednom je prilikom uhvaćen i kako s majkom provaljuje u crkvu.

U ponedeljak su ga prebacili direktno u Zagreb kombijem pravosudne policije. Strahovalo se da bi, u slučaju da prenoći na Bilicama, neko pokušao da osveti one koje je ubio.

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    13. januar 2020 | 21:47

    Sta reci sto je vec receno

  • Тодорић

    14. januar 2020 | 07:45

    Ухваћен са мамом у крађи...честита породица,поносна...

  • Logika

    13. januar 2020 | 23:15

    Pa što nije pod voz, no narod da strada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA