≫ 

SAD objavile dokaz: Sulejmani planirao napad i na BiH?

Kruz u rezoluciji ističe da je Sulejmani planirao ili podržao brojne smrtonosne terorističke napade na SAD i njene saveznike

  • 18
Qassem Soleimani, Kasim Sulejmani Foto: Profimedia, Tanjug/AP, Wikipedia

U Predlogu rezolucije, koja je predstavljena u Odboru za spoljne poslove Senata SAD, a koju je Kongresu podneo reublikanski senator Ted Kruz i tiče se akcije Oružanih snaga SAD u kojoj je ubijen iranski general Kasim Sulejmani, spominuta je i BiH.

Naime, Kruz u rezoluciji ističe da je Sulejmani planirao ili podržao brojne smrtonosne terorističke napade na SAD i njene saveznike, uključujući i učešće u atentatu na ambasadora Saudijske Arabije u SAD-u Adela al Jubeira iz 2011.

Spominje se, prenosi sarajevski portal Klix, da je Sulejmani 31. decembra 2019. rukovodio napadom na američku Ambasadu u Iraku te da je planirao napade u Nemačkoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Keniji, Bahreinu, Turskoj i u drugim zemljama.

Na Sulejmanija se u rezoluciji gleda kao na "vođu terorista Islamske revolucionarne garde elitne jedinice Kuds", koja se opisuje kao organizacija i globalna teroristička pretnja SAD-u i međunarodnoj zajednici.

- Sulejmani je bio arhitekta terorističkih napada u Iraku, Avganistanu i drugde, u kojima je ubijeno stotine državljana Sjedinjenih Američkih Država, a oružje i improvizovani eksploziv direktno je dobijao od Islamske revolucionarne garde - stoji u rezoluciji.

Takođe, u proceduri je slična rezolucija senatora Dana Crensava, takođe republikanca, u kojoj se ne spominje BiH, piše Klix.

Video: Sulejmanijeve ruke bile su dugo umazane krvlju. Njegovim uklanjanjem poslali smo snažnu poruku

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    14. januar 2020 | 18:24

    Не на БИХ , већ на Републику Српску!

  • Mako

    14. januar 2020 | 17:52

    A mi Srbi da ubijemo Veslija Klarka ,Madlen Olbrajt i ostale koji su planirali ubistva i ubili nekoliko hiljada Srba. Kao Ameri što ubijaju .

  • Pera kojot

    14. januar 2020 | 17:16

    Ovi ameri ce se na kraju udaviti u svom izmetu jer ce se toliko zaglibiti u lazima i izmisljanju lazi i kako je uvek neko drugi kriv za sve! Zasto onda nisu devedesetih pomogli srbima u BiH i da rasture dzihadiste iz irana sa Alijinim domacim nitkovima, nego su ih tada oberucke podrzali? Sad, navodno brinu kako bi oni mogli da napadnu verovatno Srbe u Srpskoj! Kao sto onaj kaze u crtacu " Banda bednih pacova"!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA