Lider albanske stranke tvrdi: "Nuđena mi je podela Makedonije, ekspresno sam je odbio"

Skopski portal Plusinfo piše da je Ahmeti istakao da bi svaka podela Severne Makedonije bila štetna i za Albance i za Makedonce u toj zemlji

  • 7

Lider albanske vladajuće stranke u Severnoj Makedoniji DUI Ali Ahmeti izjavio je da mu je u prošlosti bila nuđena podela Makedonije po etničkim linijama, ali da ju je, kako kaže, ekspresno odbio.

Skopski portal Plusinfo piše da je Ahmeti istakao da bi svaka podela Severne Makedonije bila štetna i za Albance i za Makedonce u toj zemlji.

- Imao sam ponudu lidera veliki političkih stranaka za podelu Makedonije, ali sam odmah odbio tu ponudu. Jer svaka podela ove zemlje bi bila štetna. Veoma štetna za Albance, ali i za Makedonce - naglasio je Ahmeti u intervjuu za ABC News.

Rekao je i da nije moguće deliti neke stvari "nožem" i da bi, da se dogodilo, to uticalo na kreiranje novih manjina i u Albaniji i u Makedoniji, "što bi otvorilo nove rane".

- Mi nismo prihvatili podelu Makedonije. Ja sam i makedonskim političarima rekao da je ova država moja, koliko je i njihova. Želim da imamo naše simbole i jezik i mi smo postigli te ciljeve. Imamo Univerzitet, jezik u Sobranju i u institucijama, kao i naše simbole - zaključio je Ahmeti.

Video: Nemiri u Atini zbog promene imena Makedonije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MVP

    17. januar 2020 | 11:35

    A Milogorac šta misli da 30 % Srba u Crnoj Gori nemaju pravo na državu, pa i ona je njihova koliko i njegova, samo što postoji razlika, tebe Ahmeti podržava truli zapad, a Srbe u Crnoj Gori gleda da uništi. E zato je truli, a sve što je trulo to se i brzo raspada.

  • Putin R.S

    17. januar 2020 | 11:25

    Pa naravno da si odbio podelu kada ce te za 10-20 godina uz pomoc zapadnih sila uzeti celu Makedoniju, to i ptice znaju. Nisi ti glup jer znas da ce vam je ovakvi kao Zaev dati na tacni.

  • Dgng

    17. januar 2020 | 11:06

    Nece pola uzece celu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA